Budúcnosť Wednesday je nejasnáBrainee x Canva, Netflix, Amazon Prime Video
StoryEditor

Nejasná budúcnosť okolo seriálu Wednesday. Druhá séria na Netflix možno vôbec nedorazí

Miroslav Kamody03.01.2023., 11:28h

Obľúbený seriál možno čaká sťahovanie sa na inú platformu.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix sa v úvode minulého roka dostal do problémov. Počet platiacich divákov prvýkrát klesol a streamovacia platforma pristúpila k viacerým opatreniam, ktoré nepotešili divákov. Potom však prišli dva seriálové projekty, ktoré Netflix totálne nakopli.

Prvým bola štvrtá séria Stranger Things, druhým hit Wednesday, ktorý spôsobil búrku na sociálnych sieťach. Do nového roka však platforma opäť vstupuje s obavami. Ako totiž informuje portál LadBible, je možné, že o druhý zo spomínaných klenotov príde.

image

Vedel si, že mladšiu verziu Wednesday stvárnila Karina z Maďarska? Plní si sny, hovorí jej mama

Gigantický úspech

Wednesday sa po premiére stala jednou z najúspešnejších sérií na platforme vôbec. Osemdielna séria sa sústreďuje na 16-ročnú Wednesday Addams, ktorú hrá Jenna Ortega. Tá navštevuje Nevermore Academy a snaží sa vyriešiť záhadu vraždy.

Synopsa znie: „Pokusy Wednesday ovládnuť jej vznikajúce psychické schopnosti, prekaziť monštruózne vraždenie, ktoré terorizovalo miestne mesto, a vyriešiť nadprirodzenú záhadu, do ktorej sa zaplietli jej rodičia pred 25 rokmi – to všetko pri snahe nestratiť sa v jej nových a veľmi zamotaných vzťahoch v Nevermore.”

Momentálne to však vyzerá tak, že aj keď ide o obrovský úspech, o ktorý sa postarala Jenna Ortega nielen svojim ikonickým tancom, diváci Netflixu sa nemusia dozvedieť, ako sa bude príbeh ďalej uberať.

Dôležitá kúpa

Portál Deadline totiž ešte minulý rok odhalil, že spoločnosť Amazon o štúdio MGM, ktoré má práva na rodinu Addamsovcov a produkovalo aj seriál Wednesday, dokončili fúziu za 8,5 miliardy dolárov (vyše osem miliárd eur).

Existuje preto šanca, že práva namiesto Netflixu zostanú na platforme Amazon Prime Video. Je to celkom logické, keďže Amazon potrebuje nájsť svojho ďalšieho ťahúňa.

Prime Video je totiž populárna len vďaka tomu, že ho ľudia automaticky získavajú pri platení si Amazon Prime, služby, ktorá ponúka dopravu zadarmo. K naštartovaniu divákov príliš nepomohol ani seriál zo sveta Pána prsteňov.

image

Vytvorila choreografiu, ktorá sa stala hitom internetu. Kto je Jenna Ortega a prečo pobláznila online svet?

Musíme si počkať

Ešte predtým, ako pôjdeš zrušiť svoj účet na Netflixe, mysli na to, že ani jedna strana nateraz neoznámila, kde bude druhá séria seriálu premiérovať. Amazon by totiž mohol ťažiť z toho, že konkurencia rada zaplatí za to, aby Wednesday zostala na Netflixe.

Zostáva nám teda len čakať, ako sa celá situácia vyrieši. Druhej série by sme sa však takmer s istotou mali dostať. Otázne je, či si ju opäť vezme na starosti Tim Burton, ktorý by sa po pandémii radšej zase venoval filmom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 01:47