Karina Váradi a Jenna OrtegaFacebook/Nikolett Bandula
StoryEditor

Vedel si, že mladšiu verziu Wednesday stvárnila Karina z Maďarska? Plní si sny, hovorí jej mama

Miroslav Kamody27.12.2022., 13:00h

Desaťročná herečka z Maďarska si plní hollywoodsky sen. A je na tej najlepšej ceste stať sa hviezdou.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix svojim posledným seriálovým hitom Wednesday totálne zvalcoval konkurenciu. Na vrchol sledovanosti sa dostal takmer v každej krajine, kde je streamovacia platforma dostupná a Jenna Ortega sa okamžite stala svetoznámou celebritou.

Ako však píše portál Ropost, málokto vie, že mladšiu verziu Wednesday stvárnilo maďarské dievča menom Karina Váradi. Aj keď išlo iba o pár minút na plátne, pre malú herečku to bola výnimočná skúsenosť.

image

Jenna Ortega má problém. Wednesday si ľudia zamilovali pre jej tanec, teraz vyšlo najavo, že ho nakrúcala s covidom

Dievča udivuje svojím talentom všetkých od svojich spolužiakov až po režiséra seriálu, slávneho Tima Burtona. Jej mama Nikolett Bandula zároveň prezradila, ako začala jej kariéra a ako sa vlastne dostala k úlohe v jednom z najpopulárnejších seriálov súčasnosti.

Jej snom je byť herečkou

„Toto zbožňuje. Jej snom je stať sa herečkou v Hollywoode a ja by som ju vo všetkom podporovala. Robím všetko pre to, aby si moje dievča splnilo svoje sny,“ povedala hrdá mama. Dodala, že Karina rada stála pred kamerami.

„Videla som reklamu na sociálnej sieti. Mohli sme sa prihlásiť na modeling. Urobila som to pred piatimi rokmi. Tam o nej povedali, že je talentovaná superstar a rozhodli sme sa podpísať zmluvu s agentúrou,“ opisuje mama jej cestu za slávou.

Následne museli ísť na výletnú loď, kde bolo prítomných množstvo agentúr z viacerých krajín, opisuje portál Daily News Hungary. „Musela sa naučiť text, chodiť po dráhe a hrať scény. Nakoniec takmer všetky agentúry chceli podpísať zmluvu,“ povedala Karinina matka.

image

Vytvorila choreografiu, ktorá sa stala hitom internetu. Kto je Jenna Ortega a prečo pobláznila online svet?

Sťahovanie do Londýna

Bolo náročné si vybrať, keďže jedna z agentúr bola napríklad v Kanade, zatiaľ čo rodina žila v meste Kazincbarcika. Tá sa nachádza približne 35 kilometrov od slovenského mesta Tornaľa. Nakoniec si vybrali agentúru v Londýne, kde už momentálne aj žijú.

Minulý rok dostali mail, v ktorom im napísali, že hľadajú dievčatá s dlhými vlasmi pre projekt o rodine Addamsovcov. Doma museli nahrať dve videá - v jednom mala byť smutná, na druhom nahnevaná.

Nakrúcalo sa v Rumunsku a Karina si podľa svojej mamy prácu veľmi užívala. Všetci k nej údajne boli milí, rozumeli si s ňou a Karina dokonca ani nechcela ísť domov.

Okolie jej úspech praje

Nikolett, ktorá dcéru už desať rokov vychováva sama, nateraz nevie, či by Netflix chcel, aby sa malé dievča vrátilo vo flashbackových scénach aj v ďalšej sérii. Okolie jej však úspech praje.

Napríklad v škole, kam Karina chodí, najprv nechceli, aby vynechávala hodiny, no keď sa dozvedeli, že bude hrať vo filmoch a seriáloch, stali sa flexibilnými. Dievča tak môže vynechať o 20 dní viac školy ako ostatní.

Zároveň jej produkcia automaticky najíma učiteľa, pokiaľ nakrúcanie trvá dlhšie ako dva týždne. „Jej spolužiaci ju zbožňujú,“ povedala Nikolett. Zdôraznila, že okrem nakrúcania filmu žila Karina obyčajný život a mala voľný čas. Anglicky však už hovorí lepšie a častejšie ako maďarsky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:24