Hogwarts Legacy spôsobuje u hráčov arachnofóbiu.Twitter/ Ankurdhariwal81/
StoryEditor

Kvôli pavúkom ju niektorí nedokážu hrať. Hogwarts Legacy spôsobuje u hráčov arachnofóbiu

Michal Čiernik21.02.2023., 15:00h

V novej populárnej hre Hogwarts Legacy je toľko pavúkov, že hráči s arachnofóbiou ju nie sú schopní dohrať.

Lajkuj Brainee.sk na

To, že v novej hre zo sveta Harryho Pottera sa budú objavovať pavúky zrejme očakával každý. Málo ľudí, a hlavne autori hry, však nepočítali s takouto reakciou hráčov na sociálnych sieťach.

Hráči nedokážu splniť niektoré úlohy

Podobne ako Ron Weasley v druhom diely Harryho Pottera, tak teraz hráči trpiaci arachnofóbiou zaplavili Twitter podobnými komentármi proti množstvu pavúkov v hre. „Musím prinútiť svoju polovičku, aby spravila za mňa úlohu v Zakázanom lese, pretože moja arachnofóbia je taká zlá, že sa nemôžem ani pozrieť na obrazovku,“ prezradil jeden hráč na Twitteri.

„Vidím, že asi nikdy nedokončím príbeh, pretože vždy keď uvidím nejakého pavúka ma prepadne panika a odhodím ovládač z ruky,“ sťažovala sa iná hráčka.

image

V novej populárnej hre Hogwarts Legacy je toľko pavúkov, že hráči s arachnofóbiou ju nie sú schopní dohrať.

Twitter/ Johnathan_lucia/

Ďalší fanúšik Hogwarts Legacy dokonca v príspevku označil  Warner Bros. Games Support a spýtal sa ich, či neplánujú nejaký mód pre hráčov so strachom s pavúkov, ktorý by tieto zvieratá z hry odstránil alebo nahradil. „Ahoj Adam! Ďakujeme za váš záujem vidieť režim arachnofóbie v Rokfortskom dedičstve! Aj keď nemáme žiadne informácie o budúcich aktualizáciách, radi posunieme vašu spätnú väzbu hernému tímu. Ak je ešte niečo, s čím by sme vám mohli pomôcť, neváhajte a dajte nám vedieť!“ znela odpoveď od Warner Bros.

Herný mód bez pavúkov

Našťastie, zatiaľ čo hry Warner Bros. Games ešte nevytvorili režim bez pavúkov, odporcovia týchto chlpatých stvorení priniesli do Hogwarts Legacy svoju vlastnú modifikáciu. Tá znázorňuje pavúkov ako červené boxy namiesto obrovských predátorov s ôsmymi nohami.

image

Nový mód znázorňuje pavúkov ako červené boxy.

Twitter/ Fitnihil/

Podľa Game Rant má tento mod hoci sa zbavuje strašidelných tvorov, stále niekoľko chýb. V niektorých prípadoch totiž zostávajú mŕtve pavúky viditeľné.

image

Pomáhate šíriť homofóbne názory, hovoria odporcovia novej Harry Potter hry. Streamerku dohnali až k slzám

Ak si tento mod budeš chcieť nainštalovať, musíš mať najprv účet na Nexus Mods a následne si budeš musieť stiahnuť súbor zip Norskpl. Keď to budeš mať, stačí ho už len rozbaliť v priečinku hry, tvorcovia poskytli aj video tutoriál.

image

RECENZIA Hogwarts Legacy nie je dokonalá, ale pre fanúšika Pottera povinná jazda. Pokecáš si aj s transrodovou postavou

Hogwarts Legacy je teraz k dispozícii pre PC, Xbox Series X/S a PS5. Verzie pre PS4 a Xbox One sú naplánované na vydanie 4. apríla a verzia Switch bude uvedená na trh 25. júla.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. máj 2024 22:19