Warner Bros údajne diskutuje o filmovom spracovaní ôsmej časti Prekliate dieťa zo sveta Harryho Pottera, ktoré doteraz je spracované len ako divadelná hra.Pranto/Twitter
StoryEditor

Chystá sa filmová verzia Prekliateho dieťaťa zo sveta Pottera? Hlavní hereckí predstavitelia prezradili, či sa v ňom objavia

Nikola Michalkova20.02.2023., 13:00h

Je tu pravdepodobnosť, že na filmové plátno príde nový film zo sveta Harryho Pottera. Na internete sa začali šíriť špekulácie o návrate obľúbeného tria.

Lajkuj Brainee.sk na

Svet kúzel, škola pre čarodejníkov a rodiaca sa túžba každého človeka chodiť na Rokfort. Knižná séria má sedem častí, pričom v roku 2016 mala premiéru ôsma časť, ale nie vo filmovom spracovaní. Harry Potter a Prekliate dieťa sa predstavilo na divadelných doskách a sleduje udalosti, ktoré sa odohrávajú 19 rokov po bitke o Rokfort. Príbeh sleduje potomkov Harryho a Ginny, najmä Albusa, ako sa vyrovnáva s váhou dedičstva v podobe slávnych rodičov. 

Záujem o film

Keďže predstavenie hovoriace o pokračovaní populárnej série Harryho Pottera malo veľký úspech, na internete sa začali objavovať správy, že vedenie spoločnosti Warner Bros by malo diskutovať o možno filmovom spracovaní s pôvodným filmovým obsadením, píše sa na portáli Unilad.

image

Vymazaná scéna z Harryho Pottera šokovala fanúšikov. Ukazuje, ako sa v poslednom filme Slizolinčania dostali z väzenia

Výkonný riaditeľ spoločnosti sa vyjadril, že keďže pôvodná filmová séria bola obľúbená a „výnosná“, dúfa, že sa mu podarí v budúcnosti na ňu zamerať viac. Spoločnosť okrem toho už vlastní práva na Prekliate dieťa a pravdepodobne nie je jediná, kto by známe trio chcel v čarodejníckom svete vidieť znovu. Podľa spoločnosti je totiž Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson vo vhodnom veku na to, aby sa hodili do filmu. 

Správy nie sú pravdivé

Žiaľ, každý fanúšik Harryho Pottera by si tento svet vedel predstaviť bez populárnych hercov, ktorí zo silnej trojice vykúzlili obľúbené postavy, len veľmi ťažko. Ale, žiaľ, správy, ktoré sa na internete šírili a hovorili o ich návrate, neboli pravdivé. Dokázal to aj hovorca spoločnosti, ktorý sa vyjadril, že sa trio s veľkou pravdepodobnosťou nevráti. 

Váhanie, či natočiť ďalší film

Spoločnosť si prešla veľkou kritikou po tom, čo zo série Fantastických zverov odišiel Johnny Depp, preto váhala, či vôbec natočiť ďalší film z čarodejníckeho sveta. Okrem toho, keď sa k tomu pridá aj slabá tržba v pokladniciach, môže sa zdať, že filmové spracovanie ôsmej časti Harryho Pottera by mohlo mať s rozbehom problémy. Veľkú rolu tu môže zohrávať nielen náhrada známej trojice, ale aj knižné spracovanie, ktoré mnohých sklamalo, a tak trochu sa vymyká z toho, čo už poznáme. Je to síce scenár určený pre divadelnú hru, ale mohli si na tom dať oveľa viac námahy. 

image

Obľúbené trio zo sveta Harryho Pottera. 

Archív/

Vyjadrenie Daniela Radcliffe, ktorý stvárnil Harryho

Fámy o návrate Harryho, Rona a Hermiony v pôvodnom obsadení vyvrátil aj Daniel Radcliffe, predstaviteľ Harryho Pottera, chlapca, ktorý prežil. Vyjadril sa, že by bolo pre neho divné vrátiť sa späť do toho čarodejníckeho sveta a stvárniť tak čarodejníka, ktorý zachránil Rokfort. „Nie je to odpoveď, ktorú by ktokoľvek chcel počuť, ale myslím si, že som sa dokázal vrátiť a užiť si postavu Harryho vo filme Harry Potter Reunion práve preto, lebo už nie je súčasť môjho života,“ povedal. 

Samozrejme, je úplne prirodzené, že herci sa postupom času dostanú cez svoje detské role vo filmoch a príliš sa im do nich vracať nechce. „Dostávam sa do bodu, keď mám pocit, že som sa z Pottera dostal v poriadku a som naozaj spokojný tam, kde som teraz. Návrat by bol obrovskou zmenou v mojom živote.“

Daniel taktiež aj povedal, že nevidel predstavenie Prekliate dieťa. Herečka Emma Watson predstavenie mala vidieť, ale Daniel to ani neplánuje. Ako sa uvádza na portáli Express, má na to svoje dôvody. „Neplánujem si to pozrieť nie preto, lebo by ma to dostalo do nejakej existenčnej krízy. Je to najmä z dôvodu, že by to pre mňa nebol oddychový večer. Mal by som pocit, že to pozerám len pre moju reakciu,“ tvrdil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 20:10