Unsplash/redcharlie, PublicDomainPictures, Shubham Dhage
StoryEditor

Boj o vodu či nový smrtiaci vírus. Toto predpovedala známa mystička Baba Vanga pre rok 2022

kam30.12.2021., 17:00h
Mnohí jej veštbám a predpovediam dodnes veria, a to aj napriek tomu, že vo väčšine prípadov mali veľmi ďaleko od pravdy. Čo Baba Vanga predpovedala na rok 2022?
Lajkuj Brainee.sk na

História ľudstva si pamätá množstvo osobností, ktoré tvrdili, že dokážu predpovedať budúcnosť. V drvivej väčšine prípadov sa však mýlili. Aj napriek tomu sa však nájdu ľudia, ktorí predpovediam niektorých veria a snažia sa ich slová prepojiť so skutočnými udalosťami. 

Jednou z takýchto jasnovidiek a mystičiek je Baba Vanga, slepá žena, ktorú volali aj Nostradamus z Balkánu. Tá sa narodila v roku 1911 a napriek tomu, že zomrela v roku 1996, stále sa každoročne dostáva na titulky s proroctvami spoza hrobu, píše portál LadBible

Prišla o zrak, no videla budúcnosť

Vanga žila úplne normálny život do momentu, keď ju zo zeme zdvihlo tornádo. Podarilo sa ju nájsť až po dlhom pátraní. Svedkovia tvrdia, že boli veľmi vystrašená a oči mala zasypané pieskom a prachom. Jej rodina si nemohla dovoliť operáciu a ona prišla o zrak. Zároveň však mala podľa jej slov získať schopnosť vidieť do budúcnosti.

Baba Vanga Wikipedia/Пакко

​Jej predpovede siahajú až do roku 5079, keď podľa nej svet zanikne. Racionálne zmýšľajúci človek nad jej predpoveďami len mykne plecami - koniec koncov, mnohé z nich išli totálne mimo. Niektoré jej však vyšli s takmer dokonalou presnosťou. 

Jedna z najslávnejších prišla v roku 1989, keď povedala, že Ameriku zasiahnu dva „oceľové vtáky“ pri teroristickom útoku v roku 2001. Mnohí si takto vysvetlili teroristické útoky z 11. septembra. Okrem toho mala pravdu aj pri tsunami v Thajsku v roku 2004, prezidentovanie Baracka Obamu, rozpad Sovietskeho zväzu a zjednotenie východného a západného Nemecka.

​A čo teda predpovedala na rok 2022? Pokiaľ by si sa riadil tým, čo povedala, veľa pozitívnych plánov by si si rozhodne nemal robiť. 

Prírodné katastrofy

Vanga často spomínala zmenu klímy a jej tragické následky. Tento rok počíta s niekoľkými ázijskými krajinami a Austráliou, ktoré zasiahnu „intenzívne záplavy“. Vzhľadom na nespočetné množstvo prírodných katastrof, ktoré svet zažil v posledných rokoch, nie je vôbec vylúčené, že by sa niečo takéto mohlo stať. 

Smrtiaci vírus

Podľa všetkého sme sa ešte stále nezbavili ani jedného smrtiaceho vírusu, ktorý už dva roky decimuje planétu, a už by sme sa mali dočkať ďalšieho. Jedným z jej návrhov bolo, že tím výskumníkov objaví na Sibíri smrtiaci vírus, ktorý bol doteraz zmrazený.

vírus Unsplash/CDC

​Treba zdôrazniť, že v roku 2014 bol skutočne starý vírus privedený späť k životu po tom, čo 30-tisíc rokov ležal v sibírskom permafroste. Takže je opäť možné, že sa Vangino proroctvo naplní – aj keď tu dúfame, že sa tak nestane.

Boj o pitnú vodu

Svet v roku 2022 dosiahne hranicu ôsmich miliárd ľudí. Aj to môže podporiť predpoveď slepej mystičky o tom, že svet čaká boj o pitnú vodu. V skutočnosti sú však podľa BBC dve miliardy ľudí, štvrtina ľudskej populácie, bez prístupu k bezpečnej pitnej vode.

Dalo by sa teda povedať, že na odhad Vangy, že mnohé mestá na celom svete môžu očakávať, že ich v roku 2022 zasiahne nedostatok pitnej vody, je trochu neskoro. Toto všetko sa už totiž dávno deje. 

Útok kobyliek

Podobne vyzerá aj predpoveď o masívnom útoku kobyliek na plodiny a poľnohospodárske pozemky, ktoré majú spôsobiť v Indii obrovský hladomor. Veľké a agresívne roje tohto hmyzu požierajúceho úrodu totiž zasiahli veľké oblasti Indie a Pakistanu už v roku 2020, keď sa svet ešte stále snažil vysporiadať s pandémiou koronavírusu.

Moc prevezme virtuálna realita

Vanga predpovedala, že ľudia budú v roku 2022 omnoho viac nalepení na svoje obrazovky. Aj keď mnohí by mohli oponovať, že to sa už deje, jej slová si môžeme spojiť so zvýšeným záujmom o virtuálnu realitu.

Je však skutočne možné, aby virtuálna realita začala vo svete prevládať? Je jasné, že jej nadmerné užívanie môže u mnohých vyvolať problém s rozlišovaním toho, čo je skutočné a čo nie, no tieto predstavy zase netreba preháňať. 

Virtuálna realita Unsplash/Jessica Lewis

Mimozemský útok

Čerešničkou na torte predpovedí slepej mystičky je nadviazanie kontaktu s mimozemskou civilizáciou. Hoci mnohí ľudia veria, že niečo také sa už v skutočnosti stalo, nikto netvrdí, že nás čaká scenáru na štýl filmu Deň nezávislosti.

To všetko by sa mohlo zmeniť, ak sa predpovede Vangy naplnia. Tvrdila, že mimozemšťania pošlú asteroid známy ako „Oumuamua“, aby hľadal život na Zemi. Čo to však prinesie je otázne.

Na záver je nutné dodať, že jej predpovede vôbec nič neznamenajú a podobne ako slová mnohých iných, aj tie jej sú poriadne pritiahnuté za vlasy. Koniec koncov, až udalosti budúceho roka ukážu, či mala vôbec v niečom skutočne pravdu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 04:28