StoryEditor

Víkendové diskusie aj o záveroch samitu EÚ či o rýchlej stopke pre policajného prezidenta

27.10.2023, 18:10

Prezidentka Zuzana Čaputová tento týždeň po výmene nominanta SNS na post ministra životného prostredia vymenovala novú vládu na čele s premiérom Robertom Ficom. Aké budú priority novej vlády?

image

Zuzana Čapútová.

Sobotné dialógy

Prvú zo štvorlístka víkendových politických diskusií už tradične odštartuje RTVS s reláciou Sobotné dialógy. Telerozhlas ju prinesie v sobotu 28. októbra od 12:10 hodiny na Rádiu Slovensko a vo vysielaní RTVS :24. Hosťom v diskusii bude prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

Moderátorka Marta Jančkárová s ňou rozoberie povolebný politický vývoj, vymenovanie novej vlády, ale aj výzvy pre SR v najbližšom období.

image

V politike.

V politike

V prvej nedeľnej politickej relácii V politike na ta3 privíta moderátor Richard Dírer štyroch hostí. Diskutovať budú dvaja politici Marián Kéry, poslanec NR SR za Smer-SD a poslanec NR SR za SaS Juraj Krúpa o samite Európskej únie, migrácii a pomoci Ukrajine. V druhom vstupe Miroslav Kiraľvarga, prezident Republikovej únie zamestnávateľov, a Jozef Božík, predseda Združenia miest a obcí Slovenska rozoberú okrem rozpočtu novej vlády pre samosprávy aj požiadavky podnikateľov.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS svoju nedeľnú diskusiu O 5 minút 12 odvysiela naživo v nedeľu 29. októbra od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24. S moderátorom Marekom Makarom budú diskutovať poslanec NR SR a člen predsedníctva strany Marián Kéry zo strany Smer-SD, poslanec NR SR za SNS Roman Michelko, poslanec NR SR a člen predsedníctva hnutia PS Ivan Štefunko a poslanec NR SR za SaS Ondrej Dostál.

Riešiť budú témy ako politický vývoj po voľbách do NR SR - vymenovanie vlády a ustanovujúca schôdza NR SR, priority pri riadení štátu a ich možné premietnutie do programového vyhlásenia vlády či pozícia SR ku geopolitickým výzvam a závery samitu EÚ.

image

Na telo.

Na telo

Prezidentka Zuzana Čaputová tento týždeň po výmene nominanta SNS na post ministra životného prostredia vymenovala novú vládu na čele s premiérom Robertom Ficom. Jeho kabinet čaká rozhodovanie o dôležitých otázkach, medzi ktorými sú aj možné zmeny v reforme národných parkov.

Poslanci sa v stredu zišli na ustanovujúcej schôdzi parlamentu, ktorého predsedom sa oficiálne stal Peter Pellegrini. Progresívne Slovensko už avizovalo, že aj z opozície bude otvárať kultúrno-etické otázky.

Nielen o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 29. októbra 2023 v relácii Na telo rozprávať s podpredsedníčkou Progresívneho Slovenska Luciou Plavákovou, poslancom za SNS Rudolfom Huliakom a poslancom za hnutie Slovensko Michalom Šipošom.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 00:24