Záleží aj na farbe vašich nohavičiek.dreamstime
StoryEditor

Nohavičky pod drobnohľadom: Ako ich prať, nosiť a ktorým by ste radšej mali dať stopku?

14.03.2024, 09:00
Životný štýl

Ženy si väčšinou aj na výbere spodnej bielizne dávajú záležať. Dôležité je, aby bola nie len pekná, ale aj pohodlná. Možno ste doposiaľ nečelili vážnym zdravotným problémom v intímnej oblasti a preto ste nemali dôvod ich nijako špeciálne riešiť. Ak vás však budú trápiť nejaké patálie, spomeňte si, že dôležitý je nielen strih či materiál, ale dokonca aj samotná farba vašich nohavičiek.

Urobte vo vašej skrini inventúru a s nevhodnou spodnou bielizňou sa radšej rozlúčte. Alebo ju noste len skutočne výnimočne.

Materiál

Niet pochýb o tom, že ideálnym materiálom, z ktorého by mali byť vaše nohavičky vyrobené je bavlna. Dbať by na to by mali najmä tie z vás, ktoré sa často stretávajú s rôznymi infekciami v tejto oblasti. Dôležité však je aj to, aby boli nohavičky biele. Rôzne farebné kúsky, najmä tie lacnejšie, môžu byť farbené agresívnymi farbami a to má na zdravie vašich intímnych partií negatívny dopad. Alergie či precitlivenosť môžete cítiť aj na kovové ozdoby, ktoré sa často na nohavičkách vyskytujú. Bavlnené nohavičky sú na rozdiel od tých saténových či čipkovaných priedušné, takže eliminujete množenie baktérií.

Len výnimočne

Krásne, sexi nohavičky určite nevyhadzujte. No nechajte si ich len na výnimočné príležitosti, kedy aj tak viete, že ich na sebe nebudete mať príliš dlho. Rovnako tanga nohavičky, ktoré síce pod niektorým oblečením vyzerajú veľmi dobre, no pravda je taká, že dráždia intímne partie a pri ich nosení tiež hrozí, že si zanesiete infekciu z konečníka do vagíny. Vo vašich šatníkoch určite nechýbajú ani takzvané neviditeľné nohavičky bez švov. Aj tu však pozor v prvom rade na materiál. Pri nakupovaní si vyberte tie, ktoré majú bavlnenú časť aspoň v oblasti rozkroku.

image

Prihliadajte aj na kvalitu materiálov, z ktorých sú vaše nohavičky vyrobené.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 03:07