Raňajky do postele sú vždy dobrý nápad.pexels
StoryEditor

Neraňajkujete? Aj to sa dá naučiť, stačí sa držať týchto krokov

21.01.2023, 03:00
Životný štýl

Raňajky sú základ dňa. Poskytnú vám dostatok energie na doobedie, vďaka čomu budete môcť efektívne pracovať a zároveň naštartujú metabolizmus. Pozor! Za raňajky sa rozhodne nepovažuje káva s mliekom. Tá vás síce možno trošku nabudí, no váš žalúdok zrejme nadšený nebude. Ak patríte k tým, ktorí by síce chceli raňajkovať, prvé jedlo dňa do seba jednoducho nemôžete dostať, nezúfajte, postupne a systematicky sa to môžete naučiť.

Chce to samozrejme disciplínu a vytrvalosť, ale už po týždni dodržiavania týchto trikov si tak zvyknete, že sa na raňajky budete dokonca tešiť.

Nedostatok času

Často sa môžete u ľudí, ktorí neraňajkujú stretnúť s výhovorkou, že na raňajky jednoducho nemajú čas. Chápeme, že radšej si o ráno o pár minút dlhšie pospíte, no riešenie je jednoduché. Pripravte si raňajky deň vopred. Alebo zvoľte rýchle raňajky v podobe jogurtu s ovocím a vločkami. To naozaj nezaberie takmer žiadny čas. A vôbec nemusíte raňajkovať bezprostredne po zobudení, ale jedlo si môžete pokojne zobrať aj so sebou do práce a dať si napríklad spoločné raňajky s kolegami.

image

Raňajky si pokojne pripravte aj deň vopred.

pexels

Obľúbené jedlá

Ďalšou motiváciou k tomu, aby ste začali raňajkovať môže byť pre vás to, že si budete servírovať to, čo máte najradšej. Ste skôr tip, ktorý preferuje slané raňajky, alebo si radšej dáte na začiatok niečo sladké? Tak či onak, nenúťte sa do toho, čo by ste jesť mali, ale čo vám chutí. Pripravte si niečo, na čo sa budete vyslovene tešiť. Ak sú to palacinky s nutelou, tak neváhajte  a pripravte si práve toto jedlo. Časom vám iste príde na chuť aj niečo zdravšie.

image

Máte radi sladké či slané raňajky?

pexels

Menej je viac

Ľudia ktorí neraňajkujú majú veľký problém vôbec dať nejaké sústo do úst. Ak s raňajkami len začínate, choďte na to postupne a pripravujte si radšej menšie porcie, ktoré budete vládať zjesť bez toho, aby ste sa cítili úplne prejedení. Ak to počas prvého týždňa bude len banán ktorý dokážete do seba dostať, vždy je to lepšie ako nič. Postupne však porcie a množstvo jedla zvyšujte, aby ste svojmu telu dopriali toľko energie, koľko naozaj potrebuje. Uvidíte, že sa budete cítiť oveľa lepšie. Nebudete unavení a budete sa môcť aj lepšie sústrediť na prácu. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 05:32