Brokolica obsahuje množstvo vitamínov a minerálov.pexels
StoryEditor

Potrebuje vzpruhu pre vašu myseľ? Toto sú potraviny, ktoré zlepšujú činnosť mozgu a zlepšujú pamäť

06.12.2022, 15:00
Zdravie

Dnes je dostupných množstvo informácií o tom, ktoré potraviny sú prospešné pre zdravie. Viete, čo máte konzumovať ak sa chcete zbaviť pár kíl, no tiež aj to, čo si na tanier servírovať, ak máte nejaké zdravotné komplikácie. Zároveň je vám iste známe, ktoré suroviny by ste naopak mali konzumovať len príležitostne.

Brokolica

Aj brokolica je ako doping pre mozog viac než vhodná. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a minimum kalórií. Aby ste v nej uchovali čo najväčšie množstvo vitamínov, pripravujte ju šetrne buď na pare, alebo ju varte, maximálne však 7 minút. Najmä vitamíny C a K, ktoré sú v brokolici hojne zastúpené, bude váš mozog perfektne fungovať.

Vaječné žĺtko

Vajíčka sú plné bielkovín, ktoré sú pre bežné fungovanie organizmu dôležité. Vedeli ste však, že priaznivo pôsobia aj na vývoj mozgu? Práve žĺtko obsahuje cholín, ktorý je v tomto prípade veľmi dôležitý.

Vlašské orechy

Vlašské orechy a nielen tie, by ste mali mať vo svojom jedálničku pravidelne. Podporujú činnosť mozgu, pretože obsahujú omega 3 mastné kyseliny. Navyše sú zdrojom energie, čiže po nich môžete siahnuť vždy, keď budete pociťovať únavu, alebo útlm.

image

Orechy sú pre činnosť mozgu nevyhnutné.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 22:26