Andrea Verešová
StoryEditor

Uplynulý víkend sa konal vychytený Česko-Slovenský ples. Pozrite na tie róby!

13.02.2023, 09:20
Celebrity

Prestížneho Česko-Slovenského plesu 2023, ktorý sa uskutočnil pod záštitou prezidenta Českej republiky a prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, sa zúčastnilo mnoho významných osobností.

Slávnostný večer sa po celý čas niesol v duchu pripomienky 30. výročia založenia oboch krajín – Českej republiky a Slovenskej republiky, vzájomného porozumenia a výnimočného vzťahu oboch národov v srdci Európy. Úvod slávnostného otvorenia patril Martinovi Babjakovi, Rozhlasovému Big Bandu Gustava Broma a sláčikovej sekcii Symfonického orchestra Českého rozhlasu, ktorí zahájili Česko-Slovenský ples Kupletom toreadora z opery Carmen. Martin Babjak sa zároveň postaral o prvé prekvapenie večera, keď zahral na fujare skladbu „Dobre mu, Janíkovi” a odovzdal pódium najmladším členom Folklórneho súboru Limbora, ktorí symbolizovali nové generácie a budúcnosti oboch našich národov. Hostí večerom sprevádzala moderátorská dvojica Michaela Maurerová a Vladimír Kobielsky. „Je to pre mňa česť stretnúť sa s priateľmi pri takejto skvelej príležitosti. Som ročník 1975, preto spojenie Čechov a Slovákov je pre mňa stále aktuálne a vzácne. Česko-slovenský ples má zároveň výnimočný glanc a je pod záštitou oboch prezidentov. Teším sa, že ho budem moderovať,” povedal pred plesom Vladimír Kobielsky.

„Pre mňa je Česko-Slovenský ples šitý na mieru, pretože mám česko-slovenský pôvod. Je to ples, ktorý dokazuje, že hranice medzi našimi krajinami dokážeme pretancovať, prespievať a prezabávať. Som rada, že sa takáto symbolická akcia, kde sa stretávame, koná a že mám tú česť ju tento rok spolu s Vladom Kobielskym moderovať,” povedala Michaela Mauerová.

FOTO hostí a ich krásnych rób nájdete v GALÉRII

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 23:48