StoryEditor

V Nemecku vyhorela nová stanica hasičov, nebol v nej požiarny hlásič

17.10.2024, 20:20
Autor:
ČTKČTK

Nová hasičská stanica v Stadtallendorfe funguje od januára a podľa internetových stránok časopisu Stern ju úrady vychvaľovali ako "moderné a inovatívne zariadenia vybavené najmodernejšou technikou".

V nemeckej spolkovej krajine Hesensko v stredu vyhorela zbrusu nová hasičská stanica. Na prekvapenie mnohých v nej nebol požiarny hlásnik. Nikomu sa nič nestalo, ale na budove a záchranárskej technike vznikli podľa agentúry AP škody odhadom za 20 až 24 miliónov eur.

Nová hasičská stanica v Stadtallendorfe funguje od januára a podľa internetových stránok časopisu Stern ju úrady vychvaľovali ako "moderné a inovatívne zariadenia vybavené najmodernejšou technikou".

image

Starmer a Macron v piatok pricestujú do Nemecka, stretnú sa s Bidenom a Scholzom

Požiarny hlásič na stanici ale chýbal. Ukázalo sa, že podľa predpisov nie je potrebné alarmy do stavieb, ako sú hasičské stanice, inštalovať. Šéf hesenských hasičov Norbert Fischer povedal, že "si myslí, že to, čo sa stalo, donúti mnohých ľudí zamyslieť sa a konať".

Horieť začalo jedno zo zásahových vozidiel, v ktorom boli dobíjacie batérie. Nie je vylúčené, že sa vznietila prehriata nabíjačka. Podľa Sternu oheň zasiahol deväť z desiatich záchranárskych áut a hasiči zabránili tomu, aby sa oheň šíril ďalej do budovy.

Plamene sa rozšírili obrovskou rýchlosťou, a tak podľa Fischera nie je isté, či by požiarny hlásič škodám dokázal zabrániť.

01 - Modified: 2024-10-14 13:06:37 - Feat.: - Title: Pri Brezne došlo k nehode osobného auta s vlakom, jedna osoba prišla o život 02 - Modified: 2024-07-10 12:34:18 - Feat.: - Title: Pri nádržiach gudrónov v Nemeckej by sa mala obstarať demontovateľná čistička, rozhodla vláda 03 - Modified: 2023-11-19 15:12:59 - Feat.: - Title: Nelegálni migranti by mohli Nemecku pomôcť s nedostatkom pracovnej sily, tvrdí šéfka IOM
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
17. október 2024 20:20