StoryEditor

Popadané stromy či konáre môžu samosprávam v Bratislave nahlasovať aj obyvatelia

21.09.2024, 15:04
Autor:
TASRTASR

Niekoľko stromov padlo počas najsilnejších vetrov napríklad aj vo Vajnoroch, ktoré mestská časť priebežne odstraňovala.

Bratislavské mestské časti pokračujú v odstraňovaní popadaných stromov a konárov po nedávnej povodni. Nahlasovať samosprávam ich môžu aj samotní obyvatelia. Informujú o tom na sociálnej sieti.

Popadané konáre či stromy môžu nahlasovať napríklad v Starom Meste. "Ak máte informácie o miestach, kde sa nachádzajú, alebo ak ste objavili popadané konáre či stromy, prosíme o pomoc," odkazuje mestská časť. Občania tak môžu urobiť prostredníctvom emailovej adresy Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Tri desiatky vyvrátených drevín eviduje Dúbravka. Okrem toho sú viaceré zelené plochy s väčšími či menšími polámanými konármi. Mestská časť prosí obyvateľov, aby konáre či haluze pozbierali, napríklad pri prechádzke, na kopu, ideálne k cestám, aby boli viditeľné a dostupné pre techniku. Tie môžu nahlasovať prostredníctvom emailovej adresy Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Priložiť môžu aj fotografiu.  

Niekoľko stromov padlo počas najsilnejších vetrov napríklad aj vo Vajnoroch, ktoré mestská časť priebežne odstraňovala. Starosta Michal Vlček však pripomína, že na stromy si treba dávať pozor z dôvodu premočenej pôdy aj naďalej. "Nebezpečné môžu byť aj tie, ktoré sú inak zdravé," pripomína Vlček.

Vzhľadom na klimatickú zmenu sa dá podľa neho predpokladať, že takýchto extrémov počasia bude pribúdať. Povinnosťou je preto urobiť všetko pre to, aby ich bolo možné zmierniť v obciach a mestách. Podotýka, že je potrebné podporovať tzv. zelené a modré projekty, ako sú vodozádržné opatrenia, výsadba novej zelene či podpora alternatívnej dopravy.

01 - Modified: 2024-09-20 14:14:00 - Feat.: - Title: Devínska cesta v Bratislave je opäť otvorená pre MHD i autá 02 - Modified: 2024-09-20 12:37:19 - Feat.: - Title: Známe CNN si všimlo Bratislavu: Sci-fi mesto budúcnosti ovplyvnené Sovietskym zväzom, tvrdí o našom hlavnom meste 03 - Modified: 2024-09-20 06:40:54 - Feat.: - Title: V Bratislave hladina Dunaja aj Moravy klesla. Povodňová vlna sa presunula, problémy hlásia z Komárna 04 - Modified: 2024-09-19 19:31:17 - Feat.: - Title: Bratislavský Filmový chodník slávy sa rozrástol o dlaždicu Juraja Kukuru. Sú to neopísateľné pocity, povedal 05 - Modified: 2024-09-19 15:38:03 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Bratislavský Volkswagen dopláca na záplavy v Česku. Do odvolania odstavuje výrobu dvoch modelov
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
21. september 2024 15:04