StoryEditor

Vlakové spojenie medzi Parížom a Nemeckom je obnovené, hlási Deutsche Bahn

27.07.2024, 13:42
Autor:
TASRTASR

Páchatelia sa v noci na piatok zamerali na trate na železničných uzloch severne, juhozápadne a východne od Paríža, kde večer slávnostne otvorili olympijské hry, píše AFP. K zodpovednosti za tieto podpaľačské útoky sa nikto neprihlásil.

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom opäť premávajú podľa bežného cestovného poriadku. Narušené boli po piatkových podpaľačských útokoch na železničnú sieť vo Francúzsku. Informuje agentúra DPA.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn uviedla, že ovplyvnené boli najmä vlaky medzi Parížom a Frankfurtom nad Mohanom na trati cez nemecké mesto Saarbrücken a francúzsky Štrasburg i spojenia do Štuttgartu na juhozápade Nemecka.

Cestujúci, ktorých tieto výpadky a narušenia zasiahli, môžu svoje cestovné lístky použiť na ďalšie spojenia. Vo vlakoch do Francúzska je však potrebná miestenka.

image

Incidenty na úvod olympiády. Francúzske železnice čelili podpaľačským útokom, dopady pocítia státisíce ľudí

Výpadky spojení a meškania vlakov sa počas víkendu môžu vyskytnúť na trati medzi Kolínom na západe Nemecka a Parížom, ktorá vedie cez Brusel. Na tejto trati premávajú vlaky spoločnosti Eurostar. Tá v sobotu hlásila aj výpadky niektorých svojich spojení medzi Parížom a Londýnom.

Francúzska národná železničná spoločnosť SNCF v sobotu uviedla, že sedem z desiatich vlakov na troch trasách bude premávať s meškaniami v dĺžke jednej až dvoch hodín. Ide o trasy z Paríža smerom do Bretónska na západe Francúzska a k pobrežiu Atlantického oceána, píše DPA.

image

Francúzske železnice boli terčom plánovanej sabotáže, vyhlásil Attal. Útok neovplyvní otvorenie olympiády

Páchatelia sa v noci na piatok zamerali na trate na železničných uzloch severne, juhozápadne a východne od Paríža, kde večer slávnostne otvorili olympijské hry, píše AFP. K zodpovednosti za tieto podpaľačské útoky sa nikto neprihlásil.

Francúzsky premiér Gabriel Attal v piatok podpaľačské útoky označil za pripravené a koordinované s jasným cieľom zablokovať vysokorýchlostnú železničnú sieť.

01 - Modified: 2024-09-18 11:51:27 - Feat.: - Title: Rezort dopravy splnil míľnik plánu obnovy, bol ním nový vlakový grafikon 02 - Modified: 2024-09-18 10:25:17 - Feat.: - Title: Francúzsko potrebuje viac času na zníženie deficitu, tvrdí šéf Úradu pre verejný audit 03 - Modified: 2024-09-17 09:05:00 - Feat.: - Title: Čudák, ktorým pohŕdali. Paul Cézanne získal uznanie až ku koncu života, dnes jeho obrazy patria k najdrahším 04 - Modified: 2024-09-16 14:29:03 - Feat.: - Title: Údajný zahraničný agent z Francúzska sa priznal, čaká ho miernejší trest 05 - Modified: 2024-09-16 10:49:14 - Feat.: - Title: Divoké počasie skomplikovalo dopravu, niektoré lety meškali. Problémy hlásia železnice aj pošta
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. september 2024 18:25