StoryEditor

Ruský portál informuje o poškodení či zničení člnov a trajektov na Kryme, päť ľudí utrpelo zranenia

30.05.2024, 16:18
Autor:
ČTKČTK

Plavidlo určené na prepravu lodivodov sa potopilo, jeden z trajektov sa kvôli poškodeniu nabehol na plytčinu.

Pri nočnom údere na Ruskom anektovaný ukrajinský polostrov Krym poškodili alebo zničili štyri ruské člny typu Tunec, dva trajekty a plavidlo lodivoda.

S odvolaním sa na svoje zdroje to napísal ruský portál Astra, podľa ktorého päť ľudí utrpelo zranenie. Ukrajinská vojenská rozviedka HUR na svojom webe oznámila zničenie dvoch ruských člnov typu Tunec pomocou bezposádkových plavidiel. Moskva sa k týmto správam nevyjadrila.

Plavidlo určené na prepravu lodivodov sa podľa Astry potopilo, jeden z trajektov sa kvôli poškodeniu nabehol na plytčinu, pričom sa zranili štyria ľudia.

Piaty zranený člen je z posádky druhého trajektu. Úrady na anektovanom Kryme predtým uviedli, že dva trajekty poškodili v meste Kerč kvôli dopadu trosiek zostrelených rakiet.

image

Demonštratívny jadrový výbuch, to Západ zastraší, radí ruský think tank

Okrem toho poškodili štyri transportné a výsadkové člny KS-701, píše Astra.

Ukrajinská pravda predtým informovala o zásahu dvoch člnov, pravdepodobne typu KS-701 Tunec, ukrajinskými bezposádkovými plavidlami pri obci Čornomorske na Kryme. Niektoré médiá toto plavidlo označujú ako hliadkový čln.

Rusko aj Ukrajina v noci na dnešok hlásili nepriateľské vzdušné údery, ruské ministerstvo obrany informovalo okrem iného o likvidácii ôsmich dronov a dvoch bezposádkových plavidiel pri Kryme, ktoré Moskva v rozpore s medzinárodným právom zabrala v roku 2014.

Zástupcovia Krymu v noci hlásilili útok blízko mesta Kerč, pričom trosky zostrelených rakiet podľa nich poškodili dva trajekty.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. september 2024 14:30