StoryEditor

Odsúdený vrah v Alabame ukončil odvolací proces a požiadal, aby bol popravený

12.04.2024, 19:21
Autor:
TASRTASR

Vrah sa 20. augusta 2016 vlúpal do rodinného domu v malom meste Citronelle. Päť obyvateľov domu postupne zabil sekerou, brokovnicou a pištoľou.

Päťdesiattriročný muž z americkej Alabamy odsúdený za päťnásobnú vraždu dnes oznámil, že upúšťa od svojich snáh odvolať sa proti vynesenému trestu smrti, a požiadal úrady, aby bol popravený. Stanici CNN povedal, že je to podľa neho jediná správna cesta. Zvrátiť trest smrti sa Derrick Dearman pokúšal posledných šesť rokov.

"Nechcem zomrieť. Ale vo vnútri cítim, že je to jediná možnosť, ktorá pomôže pozostalým rodinám po obetiach dosiahnuť zadosťučinenie, ktoré potrebujú, aby sa mohli v živote posunúť ďalej, "povedal Dearman CNN v telefonickom rozhovore z väznice v Atmore v Alabame. "So svojím rozhodnutím som zmierený," dodal odsúdený.

Dearman sa 20. augusta 2016 vlúpal do rodinného domu v malom meste Citronelle. Päť obyvateľov domu postupne zabil sekerou, brokovnicou a pištoľou. Jedna z obetí, Chelsea Mária Reedová, bola v piatom mesiaci tehotenstva.

Dearman z miesta činu ušiel a uniesol odtiaľ svoju vtedajšiu priateľku a trojmesačné dieťa dvoch z obetí. Krátko potom sa sám vydal úradom v Mississippi v okrese Greene, kde sa narodil. K vražde sa na súde priznal 31. augusta 2018.

Proti najvyššiemu trestu sa Dearman podľa svojich slov rozhodol odvolať hlavne kvôli svojej rodine, ktorá ho presviedčala, aby o svoj život bojoval, a poukazovala na jeho dlhoročnú drogovú závislosť. "Je načase urobiť, čo viem, že je správne. Moja rodina dostala, na čo mala právo. Teraz dostanú, čo si zaslúžia, obete a ich rodiny, "uviedol odsúdený.

Kedy štát Alabama Dearmana popraví, nie je jasné, podotýka CNN.

Dearman zdieľal dom so svojou vtedajšou priateľkou v susednom štáte Mississippi, asi 15 minút jazdy od Citronelle, kde mnohonásobnú vraždu spáchal. Muž podľa súdnych záznamov požil metamfetamín a bol voči svojej priateľke agresívny, čo ju prinútilo utiecť do domu svojich známych.

Dearman sa o dva dni neskôr do Citronelle vydal a žiadal, aby s pertnerkou mohol hovoriť. Hoci bol vždy odmietnutý, do domu sa v ten istý večer vrátil ešte niekoľkokrát. Jeho správanie prinútilo Josepha Turnera, jednu z obetí, aby zavolal polícii, ktorá pri dome hliadkovala do troch hodín ráno, odišla však, keď prišiel čas striedania zmien.

Dearman sa vrátil v skorých ranných hodinách, do domu vnikol a prebudil svoju priateľku. Opäť pod vplyvom metamfetamínu sa dožadoval, aby "zostala a hovorila s ním", čo žena odmietla. Dearman odišiel, zo stromu neďaleko domu vytrhol sekeru a vtrhol dovnútra naposledy.

Sekerou zaútočil na niekoľko spiacich obyvateľov, ďalšiemu vytrhol z ruky pištoľ, ktorou sa dotyčný chcel brániť, a rovnako ju použil na útok, stojí podľa CNN v rozsudku. Do každého tela vrah vystrelil, aby sa uistil, že obete sú naozaj mŕtve, potom prinútil svoju priateľku, aby išla s ním a vzala so sebou aj trojmesačné dieťa dvoch obyvateľov domu.

"Z môjho pohľadu nie je nič, čo by som mohol urobiť alebo povedať, čím by som toto napravil. Cítim, že mám osobný dlh za zločiny, ktoré som spáchal. Toto je jediný spôsob, ako môžem preukázať, že naozaj cítim ľútosť, že mám svedomie, "komentoval dnes Dearman svoje rozhodnutie ukončiť odvolací proces.

01 - Modified: 2024-01-26 06:04:09 - Feat.: - Title: V Alabame prvýkrát uskutočnili popravu dusíkom. Bola to už druhá poprava odsúdeného 02 - Modified: 2023-04-16 18:20:08 - Feat.: - Title: Pri streľbe na narodeninovej oslave v štáte Alabama zomreli štyria ľudia 03 - Modified: 2022-07-29 08:08:20 - Feat.: - Title: Po desaťročiach väzenia popravili v Alabame muža za vraždu expriateľky
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
06. október 2024 15:25