StoryEditor

Španielska polícia na mori zachránila a následne zadržala drogových dílerov

14.02.2024, 18:20
Autor:
TASRTASR

Únosca zastrelil jedného člena posádky, jeho telo vyhodil cez palubu a ovládol tak plavidlo.

Španielska polícia pri Kanárskych ostrovoch zachránila osem drogových pašerákov, ktorých zadržiaval ozbrojený člen ich vlastného gangu a všetkých vrátane únoscu zadržala. Polícia o tom informovala v stredu, hoci prípad sa odohral ešte v novembri minulého roka.

 "Osem členov zločineckej organizácie zajal iný člen posádky (ich plavidla) srbského pôvodu pri prevoze viac ako 2,3 tony kokaínu z Latinskej Ameriky do Španielska," uviedla polícia.

Únosca podľa nej zastrelil jedného člena posádky, jeho telo vyhodil cez palubu a ovládol tak plavidlo. Políciou a colníkmi privolaná špeciálna jednotka nadviazala kontakt s ďalšími osobami na palube. Potvrdili, že sú rukojemníkmi srbského člena posádky, ktorý jednu osobu zabil.

Po vyjednávaní s únoscom zložil zbraň a vzdal sa. Po zakotvení lode na Tenerife všetkých deväť osôb na palube polícia zadržala. Objavila aj kokaín poskrývaný v osvetlení či nádobách s vodou.

Španielsko je jednou z hlavných vstupných brán, cez ktoré sa drogy dostávajú do Európy. Má úzke väzby s Latinskou Amerikou, ktorá je hlavným producentom kokaínu, aj Marokom, ktoré je zase dôležitým producentom hašiša.

01 - Modified: 2023-03-24 15:03:54 - Feat.: - Title: Stykom k informáciám? Španielski tajní policajti infiltrovali aktivistky po svojom 02 - Modified: 2023-01-28 15:06:47 - Feat.: - Title: Španielska polícia zhabala pri prehliadke lode vyše štyri tony kokaínu
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
06. máj 2024 00:21