StoryEditor

Vo Francúzsku sa našiel britský chlapec, ktorý sa pred šiestimi rokmi stratil

14.12.2023, 20:26
Autor:
ČTKČTK

Stanica BFM TV uviedla, že vodič dodávky si pri ceste všimol mladíka, ktorý vyzeral stratene a zničene, a odviezol ho na policajnú stanicu.

Britský tínedžer, ktorý sa pred šiestimi rokmi stratil na rodinnej dovolenke v Španielsku, bol nájdený v juhozápadnom Francúzsku. Informovali o tom dnes francúzske médiá, podľa ktorých polícia v súvislosti so zmiznutím tínedžera pátra po jeho matke Melanii Battyovej a dedovi Davidovi Battym, ktorých miesto pobytu nie je známe. V roku 2017, keď mal Alex Battym 11 rokov, s nimi odcestoval na výlet do Málagy.

Stanica BFM TV uviedla, že vodič dodávky si pri ceste všimol mladíka, ktorý vyzeral stratene a zničene, a odviezol ho na policajnú stanicu. Televízny kanál TF1 informoval, že tínedžera našli v stredu.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na vodičov uviedla, že tínedžer ušiel z "horskej spirituálnej komunity". "Povedal mi, že pochodoval štyri dni potom, ako vyrazil z hôr," povedal denníku La Dépêche Fabien Accidini, ktorý Battyho zazrel, ako sa potuluje po diaľnici v oblasti okolo mesta Toulouse na juhu krajiny.

Tieto noviny o Battyho objavení informovali ako prvé. Uviedli, že tínedžer žil medzi duchovnou komunitou v Pyrenejách, ktoré sú známe ako cieľ snílkov z celej Európy, ktorí hľadajú alternatívny spôsob života.

"Povedal mi, že jeho matka bola trochu - nie šialená, ale mala trochu bizarné duchovné zmýšľanie, pobývala v horách so skupinou ľudí," uviedol Accidini. "Nezdalo sa mu, že by sa mu tam žilo zle, ale bol veľmi šťastný, že odišiel," dodal.

Britskí policajti uviedli, že sú v kontakte so svojimi francúzskymi náprotivkami, aby preverili pravosť týchto tvrdení. "Ide o zložité a dlhodobé vyšetrovanie a my musíme vykonať ďalšie vyšetrovanie a tiež zaviesť príslušné ochranné opatrenia," uviedol policajný zbor.

Battyho rodina, ktorá žije v grófstve Veľký Manchester, však potvrdila totožnosť chlapca, povedali Reuters miestne úrady. "Mal by sa čoskoro vrátiť do Anglicka," uviedol hovorca prokuratúry v Toulouse a dodal, že trestné vyšetrovanie Battyho zmiznutia vedú britské úrady.

01 - Modified: 2024-08-10 16:04:57 - Feat.: - Title: Amerického rapera prepustili z väzenia. Násilie voči členovi bezpečnostnej služby sa nepreukázalo 02 - Modified: 2024-07-30 08:00:00 - Feat.: - Title: Naháči berú Francúzsko útokom. Venujú sa pešej turistike, cyklistike a chodia do reštaurácií, divadiel či múzeí 03 - Modified: 2024-07-27 08:45:37 - Feat.: - Title: Južnú Kóreu na otváracom ceremoniáli predstavili pod názvom KĽDR, olympijsky výbor sa ospravedlnil 04 - Modified: 2024-07-17 19:17:08 - Feat.: - Title: Francúzsko vyšetruje mimovládnu organizáciu pre podozrenie z financovania Hamasu 05 - Modified: 2024-07-02 08:27:08 - Feat.: - Title: Aktivista z Kaledónie vyšetrovaný vo Francúzsku sa vyhlásil za politického väzňa
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
16. september 2024 22:00