StoryEditor

Odborníci z viacerých krajín diskutujú v Bratislave o inkluzívnom vzdelávaní na Slovensku

04.12.2023, 12:56
Autor:
TASRTASR

Zámerom medzinárodnej konferencie je aj diskutovať o pokroku v inkluzívnom vzdelávaní na Slovensku a identifikovať bariéry pri zabezpečovaní kvalitného vzdelávania pre každé dieťa.

Odborníci na vzdelávanie z viacerých krajín v pondelok v rámci medzinárodnej konferencie o inkluzívnom vzdelávaní "Cesta vpred pre Slovensko" v Bratislave zdieľali svoje skúsenosti súvisiace s politikou kvalitného inkluzívneho vzdelávania. Cieľom je podporiť inkluzívne vzdelávanie na Slovensku.

Medzinárodnú konferenciu organizovanú Karpatskou nadáciou a organizáciou UNICEF otvorili riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel, regionálna riaditeľka UNICEF Regina De Dominicis a vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha.

"Slovenská republika sa pustila do rozvoja inkluzívnej spoločnosti a zavádzania a realizácie inkluzívneho vzdelávania. Hoci sú tieto princípy prioritami, ich reálna implementácia predstavuje vážnu výzvu pre každý vzdelávací systém na svete," uviedla De Dominicis.

image

Duševné zdravie detí musí byť kľúčová téma, povedal Drucker po tragických udalostiach spôsobených šikanou

Zámerom medzinárodnej konferencie je aj diskutovať o pokroku v inkluzívnom vzdelávaní na Slovensku a identifikovať bariéry pri zabezpečovaní kvalitného vzdelávania pre každé dieťa. Odborníci sa zhodli, že počiatočné a ďalšie vzdelávanie učiteľov je kľúčom k dosiahnutiu požadovaných kompetencií pre všetky deti a k ďalšej fáze reformy pre Slovensko.

Posilneniu inkluzívneho vzdelávania pre deti v ranom detstve sa venoval aj spoločný projekt Karpatskej nadácie a organizácie UNICEF "Spolu pre deti". V rámci neho sa obom organizáciám podarilo prerozdeliť viac ako milión eur medzi 27 miest a obcí. Pomohli tak viac ako šesťtisíc deťom na Slovensku - či už ide o deti z Ukrajiny, zdravotne znevýhodnené deti alebo iné deti v núdzi.

01 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Ceny letných táborov pre deti narastajú. Drucker vidí riešenie, na ťahu sú školy a samosprávy 02 - Modified: 2024-05-02 18:00:00 - Feat.: - Title: Je pre Slovensko stagnácia osudová? 03 - Modified: 2024-04-30 22:00:00 - Feat.: - Title: Drucker avizuje sériu zmien: seniorom dá druhú šancu, študentkám školné. Odzvoní aj chátrajúcim internátom? 04 - Modified: 2024-04-28 18:14:43 - Feat.: - Title: Slovenská poľnohospodárska univerzita Nitra získala z fondov Únie za dva roky viac než desať miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Nové zistenia: Dieťa nechceli v materskej škole, lebo malo problém so stravou. Inde žiakom zamrežovali výťah
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
09. máj 2024 06:41