StoryEditor

Paul McCartney usporiadal v Brazílii prekvapujúci koncert pre 300 fanúšikov

29.11.2023, 18:20
Autor:
ČTKČTK

Možnosť zakúpiť si vstupenky bola uvoľnená iba pre tých, ktorí si už kúpili miesta na jeho koncert, ktorý sa bude konať vo štvrtok na štadióne Mané Garrincha.

Paul McCartney bol zvyknutý vypredávať štadióny plné desiatok tisíc fanúšikov po celom svete. V utorok večer ale vystúpil na pódiu malého hudobného klubu v brazílskom hlavnom meste, kde zahral pre 300 nadšených divákov, napísala dnes agentúra Reuters.

V priestore porovnateľnom so slávnym liverpoolskym klubom Cavern, kde Beatles začali kariéru, zahral 81-ročný McCartney 22 piesní, ktoré zahŕňali hity z éry najslávnejšej kapely všetkých čias i songy zo svojej sólovej dráhy. Vo vystúpení mu nezabránilo ani extrémne horúco.

"Bolo to ako vyhrať v lotérii bez toho, aby som si musela kúpiť tiket," povedala 33-ročná Amanda Cardosová o koncerte, ktorý bol oznámený na poslednú chvíľu. "Včera som mala možnosť vidieť svoj najväčší hudobný idol len meter odo mňa," dodala.

McCartney v utorok ráno na sociálnych sieťach oznámil, že ešte v ten istý deň vystúpi v klube Clube do Choro, aby oslávil začiatok svojho turné "Got Back" v Brazílii, a zdôraznil, že počet vstupeniek bude "veľmi obmedzený".

Možnosť zakúpiť si vstupenky bola uvoľnená iba pre tých, ktorí si už kúpili miesta na jeho koncert, ktorý sa bude konať vo štvrtok na štadióne Mané Garrincha. Vstupenky do klubu, ktorých cena bola oveľa nižšia ako väčšina vstupeniek na McCartneyho turné, sa vypredali v priebehu niekoľkých minút.

Fanúšikovia, ktorým sa poštestilo získať vstupenku, dostali náramok oprávňujúci na vstup do klubu. Po príchode na miesto organizátori podujatia zapečatili mobilné telefóny a fotoaparáty fanúšikov, aby im zabránili v obstarávaní snímok. Každého, kto by neuposlúchol, by ochranka vyviedla.

McCartney prejde so svojím turné počas nasledujúcich dvoch týždňov brazílske mestá Brasilia, Belo Horizonte, Sao Paulo, Curitiba a Rio de Janeiro.

01 - Modified: 2023-11-03 08:56:59 - Feat.: - Title: Legendárni Beatles sa vracajú. Vypočuj si ich novú skladbu, pri jej vzniku pomáhala umelá inteligencia 02 - Modified: 2023-09-03 18:01:25 - Feat.: - Title: Po celom svete sa hľadá originálna basgitara Paula McCartneyho 03 - Modified: 2023-07-28 12:00:00 - Feat.: - Title: GALÉRIA Ako vyzerali hudobné legendy, keď mali 20 rokov? Niektorých možno ani nespoznáš
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. september 2024 08:26