StoryEditor

Izraelská armáda v Pásme Gazy vykonala v noci 750 vzdušných úderov

13.10.2023, 08:38
Autor:
ČTKČTK

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešok v palestínskom pásme Gazy vykonala zhruba 750 vzdušných úderov na pozície islamistického hnutia Hamas, ktoré oblasť ovláda a ktoré minulú sobotu zaútočilo na južný Izrael.

Dnes izraelská armáda vyzvala civilné obyvateľstvo severu Pásma Gazy na evakuáciu na juh. Podľa denníka The Times of Israel to naznačuje, že sa po šiestich dňoch bombardovania schyľuje k pozemnej operácii.

Terčom nočných náletov bola aj dvanásťpodlažná budova, odkiaľ podľa armády pôsobil Hamas. Armáda tiež uviedla, že zasiahla troch príslušníkov Hamasu, ktorí v posledných dňoch útočili na Izrael. Podľa armády boli zlikvidovaní na svojom veliteľstve v meste Gaza.

Terčom ďalších izraelských úderov boli podľa armády domy vysoko postavených príslušníkov Hamasu, tunely, základne skupiny, veliteľstvo či sklady zbraní.

Vo výzve na evakuáciu civilistov zo severu Pásma Gazy izraelská armáda dnes uviedla, že sa príslušníci Hamasu skrývajú v tuneloch pod domami, kde žijú civilisti. "Pre svoju vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť vašich rodín sa vzdiaľte od teroristov Hamasu, ktorí vás využívajú ako ľudské štíty," uviedla.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
16. máj 2024 01:20