StoryEditor

Penta kritizuje OĽANO a poukazuje na chýbajúcu takmer miliardu eur v zdravotníctve

24.09.2023, 18:37
Autor:
TASRTASR

Podľa Penty je najväčším nešťastím a zločinom páchanom na slovenskom zdravotníctve skutočnosť, že o jeho financovaní niekoľko rokov rozhodovali predstavitelia OĽANO vrátane expremiéra Igora Matoviča.

Investičná skupina Penta sa nikdy netajila tým, že jediná cesta, ako dostať do slovenského zdravotníctva viac peňazí, je zvýšenie platby za poistencov štátu. Zhoduje sa na tom podľa nej celý zdravotnícky sektor. Penta zároveň kritizuje hnutie OĽANO a priatelia za to, že dôsledkom jeho vládnutia hrozí kolaps v poskytovaní zdravotnej starostlivosti a zdravotníctvu chýba takmer miliarda eur. Uviedla to Lenka Vargová z investičnej skupiny.

"Opakujúce sa dofinancovanie sektora prostredníctvom zvyšovania základného imania Všeobecnej zdravotnej poisťovne sme považovali a aj stále považujeme za vrcholne nespravodlivé voči poistencom súkromných zdravotných poisťovní a diskriminačné voči všetkým daňovým poplatníkom," uviedla Vargová v reakcii na nedeľnú tlačovú konferenciu hnutia OĽANO a priatelia.

image

Podľa Matoviča mal Haščák inštruovať Sulíka a zverejnil ich správy. Pomstychtivý klamár, reaguje šéf SaS

Skupina Penta tiež tvrdí, že najväčším nešťastím a zločinom páchanom na slovenskom zdravotníctve je skutočnosť, že o jeho financovaní niekoľko rokov rozhodovali predstavitelia OĽANO vrátane expremiéra Igora Matoviča. "Výsledkom jeho amatérskych rozhodnutí je, že slovenskému zdravotníctvu dnes chýba takmer miliarda eur a hrozí kolaps v poskytovaní zdravotnej starostlivosti," dodala Vargová.

Matovič zverejnil v nedeľu úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi šéfom SaS Richardom Sulíkom a finančníkom Jaroslavom Haščákom. Haščák mal Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní. Matovič zverejnenie komunikácie odôvodňuje verejným záujmom.

Matovič pripomenul, že vláda v tom čase riešila návrh na dofinancovanie Všeobecnej zdravotnej poisťovne, s čím Sulík nesúhlasil. Sulík a poslankyňa Jana Bittó Cigániková podľa neho vyvíjali tlak v koalícii, aby sa peniaze rozdelili a časť tak šla aj do súkromných zdravotných poisťovní vrátane poisťovne Dôvera, ktorá spadá pod Pentu.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-09 14:14:33 - Feat.: - Title: Penta sa teší z druhého najvyšieho medziročného zisku vo svojej histórii. Má plány pre ďalší rast 05 - Modified: 2024-04-09 15:04:03 - Feat.: - Title: Slovalco vypla, aj tak hlási zisk pol miliardy. Penta mení základy, spravila krok podľa vzoru Tkáča
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
04. máj 2024 10:08