StoryEditor

Ministerstvo vnútra hľadá dodávateľov služieb pre azylantov a cudzincov

21.09.2023, 15:30
Autor:
TASRTASR

Služby sú do konca októbra poskytované prostredníctvom projektu financovaného najmä z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu. Nové výzvy z tohto fondu však nie sú v súčasnosti ešte vyhlásené.

Ministerstvo vnútra hľadá dodávateľov služieb pre cudzincov, konkrétne pre žiadateľov o azyl, o poskytnutie dočasného útočiska, odídencov v azylových zariadeniach a azylantov alebo cudzincov s poskytnutou doplnkovou ochranou. Celková hodnota zákazky je 336-tisíc eur bez DPH. Ponuky možno predkladať do 3. októbra. Ako doplnil rezort, verejné obstarávanie nesúvisí s aktuálnym nárastom nelegálnych migrantov na území Slovenska.

Zákazka je rozdelená na dve časti. "Požadované služby v oboch častiach sú psychologické poradenstvo, právne poradenstvo a zastupovanie, sociálne poradenstvo, kurz kultúrnej orientácie, kurz slovenského jazyka," uvádza sa vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Termín plnenia zákazky je od novembra 2023 do februára 2024.

image

Fico v HNtelevízii: Vláda bez Smeru je pravdepodobná. Na 50 percent skončíme v opozícii

Rezort vnútra priblížil, že služby sú do konca októbra poskytované prostredníctvom projektu financovaného najmä z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu. Nové výzvy z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu však nie sú v súčasnosti ešte vyhlásené, preto je potrebné obstarať tieto služby na vyplnenie preklenovacieho obdobia medzi končiacim a novým projektom financovaným zo zdrojov EÚ.

Prvá časť verejného obstarávania je v predpokladanej hodnote 192-tisíc eur bez DPH. "Služby pre žiadateľov o udelenie azylu, žiadateľov o poskytnutie dočasného útočiska, odídencov v azylových zariadeniach rezortu vnútra – Záchytný tábor Humenné, Pobytový tábor Opatovská Nová Ves a Pobytový tábor Rohovce," spresnil obstarávateľ.

image

Duel: Ódorova vláda pozýva migrantov, dajme ich do táborov, tvrdí Krajniak. Populizmus, klameš, reaguje Naď

Náklady na druhú časť predpokladá rezort na 144-tisíc eur bez DPH. Integrácia azylantov a cudzincov s poskytnutou doplnkovou ochranou sa realizuje v minimálne dvoch integračných kanceláriách v mestách Bratislava a Košice, ktoré poskytujú služby pre cieľovú skupinu, nachádzajúcu sa na celom území Slovenskej republiky. Integrácia je zabezpečená v spolupráci so zamestnancami migračného úradu.

Ministerstvo vysvetlilo, že poskytovanie psychologických, právnych služieb, sociálneho poradenstva a kurzu slovenského jazyka pre žiadateľov o udelenie azylu alebo poskytnutie dočasného útočiska a odídencov v azylových zariadeniach rezortu vyplýva zo zákona. Pokiaľ cudzinci nepožiadajú na Slovensku o žiadnu formu medzinárodnej ochrany, tieto služby im poskytované nie sú.

01 - Modified: 2024-04-12 14:20:09 - Feat.: - Title: Francúzski špecialisti na Slovensku investujú milióny a dajú prácu desiatkam ľudí, no platy majú podpriemerné 02 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke) 03 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši 04 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 05 - Modified: 2024-02-23 12:21:44 - Feat.: - Title: Zmeny vo význame dopravných značiek chcú odložiť, platiť majú až v roku 2029
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
27. apríl 2024 15:37