StoryEditor

Na stavbe nemocnice v Martine mešká plnenie míľnikov z plánu obnovy, tvrdí Hlas

13.08.2023, 14:07
Autor:
TASRTASR

Vláda odborníkov by preto mala dôsledne kontrolovať ich plnenie, aby sa nemocnica komplexne dobudovala a otvorila.

Na stavbe novej nemocnice v Martine mešká plnenie jednotlivých míľnikov z plánu obnovy. Vláda odborníkov by preto mala dôsledne kontrolovať ich plnenie, aby sa nemocnica komplexne dobudovala a otvorila.

Na tlačovej konferencii v Martine to v nedeľu povedala podpredsedníčka mimoparlamentného Hlasu Zuzana Dolinková.

Upozornila na to, že míľnik projektová dokumentácia DSP2 - geotechnické konštrukcie a míľnik finálne súťažné podklady pre verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby mali byť splnené do konca júla.

"Na semafore dnes svietia na oranžovo a to znamená oneskorenie implementácie. V auguste už malo byť vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby a v novembri sa podľa semafora mala už podpísať zmluva zhotoviteľom stavby," skonštatovala Dolinková.

"Bude neospravedlniteľným zlyhaním a obrovskou hanbou aj úradníckej vlády, ak nebudeme dohliadať na plnenie termínov, aby sme dokázali vyčerpať 330 miliónov eur na výstavbu novej univerzitnej nemocnice v Martine," podotkla podpredsedníčka strany.

Na ministerstve zdravotníctva by sa mal podľa nej vytvoriť projektový tím, ktorý bude úzko spolupracovať s projektovým tímom výstavby novej Univerzitnej nemocnice v Martine.

"Aby sme neprišli ani o jedno euro z peňazí na výstavbu nemocnice. Preto je kľúčové plniť všetky míľniky priebežne, aby sme vyčerpali čo najviac z plánu obnovy. To bude len za podmienky, že hrubá stavba bude hotová a odovzdaná do konca júna 2026. Vládu sme tiež vyzvali, aby deklarovala, z akých peňazí bude nová nemocnica v Martine dobudovaná do jej komplexnej podoby," dodala Dolinková.

Podpredseda strany Richard Raši uviedol, že plán obnovy mal byť historickou šancou a bude z neho historická hanba. "Plán obnovy si zadefinovala bývalá vláda od zeleného stola bez toho, aby ho odkonzultovala s odbornou verejnosťou. Už pri tvorbe plánu obnovy sme upozorňovali, že je nereálny," uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výstavba nemocnice v Martine vzbudzuje obavy, či ju nepostihne osud Rázsoch 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-24 07:09:11 - Feat.: - Title: Bolestivé zoznamy. Čakateľov pribúda, koľko dní sa čaká na operácie? 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:30 - Feat.: - Title: SaS kritizuje zrušenie zubných benefitov. Musíme sa zamyslieť, ako situáciu využiť, hovorí Szalay
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
28. apríl 2024 23:46