StoryEditor

Súkromný investor plánuje v Partizánskom vybudovať bytový komplex

10.08.2023, 10:57
Autor:
TASRTASR

Komplex plánuje spoločnosť vybudovať mimo zastavaného územia mesta, západne od sídliska Šípok, a to na pozemkoch vo svojom vlastníctve.

Súkromný investor plánuje pri sídlisku Šípok v Partizánskom vybudovať komplex bytových domov s polyfunkciou. Súčasťou objektov budú i garáže, vonkajšie parkovacie plochy a oddychové zóny.

Komplex sa bude skladať z troch bytových domov rovnakých parametrov so šiestimi nadzemnými a jedným podzemným podlažím, priblížil investor Daniel Andráš & Biopurus v zámere, ktorý predložil orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

image

Na predaj je na západe Slovenska najdrahší kaštieľ v krajine. A hneď má vážneho záujemcu

Medzi bytovými domami navrhla spoločnosť oddychové zóny – vnútrobloky, ktoré budú slúžiť výlučne pre obyvateľov bytov, rovnako tak plánuje vybudovať vodnú plochu, prevádzky služieb, ako i stromovú aleju od rieky Nitra. Z južnej strany komplexu plánuje investor postaviť 70 murovaných garáží.

Komplex plánuje spoločnosť vybudovať mimo zastavaného územia mesta, západne od sídliska Šípok, a to na pozemkoch vo svojom vlastníctve, vlastníctve mesta, Slovenského vodohospodárskeho podniku, štátu a realitnej firmy.

"Predmetom investičného zámeru v súlade s územným plánom mesta Partizánske je vytvoriť zónu bytových domov prepojených so službami slúžiacimi pre predmetnú lokalitu a zároveň naviazať na pôvodnú technickú infraštruktúru," ozrejmil investor.

image

Drobní investori prestali nakupovať byty

Zámerom spoločnosť podľa jej vyjadrenia sleduje i podporu rozvoja územia okolo rieky Nitra, prepojenie obyvateľov plánovanej obytnej zóny so sídliskom Šípok, pričom chce do mesta priniesť kultúru bývania na úrovni stredného a vyššieho štandardu. "Celková koncepcia a urbanizmus plánovanej obytnej zóny, ako aj umiestnenie bytových domov, služieb a garáží vychádza z daností územia a ochranných pásiem už existujúcich sietí," skonštatoval investor.

Celkové náklady na realizáciu zámeru investor v dokumentoch neuviedol. S výstavbou má ambíciu začať v budúcom roku, dokončiť ju o dva roky neskôr.

01 - Modified: 2024-03-31 12:45:22 - Feat.: - Title: Vodiči budú za parkovanie v mestskej parkovacej zóne v Partizánskom platiť viac 02 - Modified: 2024-02-07 15:27:24 - Feat.: - Title: Po dlhých rokoch a hrozbe od prokurátora im dovolili stavať. Kontroverzný petržalský projekt ide do finále 03 - Modified: 2024-01-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Samosprávam aj tento rok vyfučí pol miliardy eur. Ich straty sčasti nahradia Slováci s vlastným bývaním 04 - Modified: 2023-12-18 10:10:13 - Feat.: - Title: Mesto Partizánske plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily 05 - Modified: 2023-12-13 16:23:19 - Feat.: - Title: Obyvatelia Partizánskeho si budúci rok priplatia. Poplatok za odvoz a likvidáciu odpadu sa zvýši
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
03. máj 2024 00:54