StoryEditor

Izraelskí vojaci zastrelili troch Palestínčanov, ktorí údajne chystali útok

06.08.2023, 19:21
Autor:
TASRTASR

Izraelskí vojaci podľa armády začali na auto strieľať, aby eliminovali bezprostrednú hrozbu, a zabili pri tom tri osoby, ktoré sa v ňom nachádzali.

Izraelskí vojaci zastrelili v nedeľu v Predjordánsku troch palestínskych militantov, ktorí sa chystali "spáchať útok". Uvádza sa to vo vyhlásení izraelskej armády, píše agentúra AFP.

"Bolo identifikované vozidlo vezúce skupinu teroristov z utečeneckého tábora v Džaníne, ktorí boli na ceste spáchať teroristický útok," uviedla armáda.

image

Tisíce Izraelčanov opäť protestovali proti vládnej reforme súdnictva

Izraelskí vojaci podľa nej začali na auto strieľať, aby "eliminovali bezprostrednú hrozbu" a zabili pri tom tri osoby, ktoré sa v ňom nachádzali. Bol medzi nimi aj predpokladaný šéf skupiny, ktorý bol "čelným vojenským operatívcom" v predjordánskom tábore Džanín, podieľal sa na akciách proti izraelských bezpečnostných silách a spolupracoval aj s militantmi v pásme Gazy.

Agentúra AFP pripomína, že tábor v Džaníne, ležiacom na severe okupovaného Predjordánska, je baštou palestínskych militantných skupín. Izraelská armáda tam v júli podnikla rozsiahli vojenskú operáciu.

image

Strety v najväčšom palestínskom tábore v Libanone majú už 11 obetí. Tisíce utečencov radšej utiekli

Ozbrojený Palestínčan začal v sobotu strieľať v centre Tel Avivu, pričom usmrtil izraelského policajného inšpektora. Útočníka sa podarilo zneutralizovať a po prevoze do nemocnice taktiež podľahol strelným zraneniam. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vzal hold zasahujúcim policajtom, ktorí podľa neho "zabránili omnoho vážnejšiemu útoku".

Od začiatku roka zahynulo pri vyhrotených násilnostiach súvisiacich s izraelsko-palestínskym konfliktom už najmenej 211 Palestínčanov, 28 Izraelčanov, jeden Ukrajinec a jeden Talian. Vyplýva to z bilancie, ktorú každodenne aktualizuje agentúra AFP na základe oficiálnych údajov z oboch strán.      

Súčasná úroveň násilností medzi Izraelom a Palestínčanmi je podľa agentúry AP najvyššia za posledné takmer dve desaťročia.

01 - Modified: 2024-04-29 14:33:01 - Feat.: - Title: Pásmo Gazy okrem vojny sužujú aj tisíce ton odpadkov, množia sa tam krysy a hmyz 02 - Modified: 2024-04-29 06:05:30 - Feat.: - Title: Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy 03 - Modified: 2024-04-29 05:05:54 - Feat.: - Title: Hamas tvrdí, že v novom návrhu Izraela na prímerie nevidí vážne problémy 04 - Modified: 2024-04-28 17:15:00 - Feat.: - Title: Charita, ktorej pracovníkov zabil Izrael, v pondelok obnoví dodávky potravinovej pomoci do Pásma Gazy 05 - Modified: 2024-04-28 15:34:30 - Feat.: - Title: Izrael uistil, že si pred operáciou v Rafahu vypočuje obavy USA, tvrdí Kirby
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
29. apríl 2024 23:06