StoryEditor

Petržalka rozširuje reguláciu parkovania. Týkať sa bude aj lokality Háje I

31.07.2023, 15:13
Autor:
TASRTASR

Do polovice augusta pokuty vodičom nehrozia, počítať však musia s upozornením.

Prísnejšie pravidlá parkovania na území bratislavskej Petržalky budú po novom platiť aj pre severnú časť lokality Háje I, teda okolie ulíc Osuského, Námestie hraničiarov, Hrobákova a Gessayova.

Ich zaradením do Petržalského parkovacieho systému tak bude možné parkovať výhradne na miestach vyznačených modrou farbou. Do polovice augusta pokuty vodičom nehrozia, počítať však musia s upozornením.  

"V rámci parkovania ide o jednu z najproblémovejších lokalít v Petržalke. Majitelia vozidiel si tu bežne odtláčajú autá, lebo bránia vjazdu a výjazdu, blokujú vstup do garáží, prípadne k stanovištiam zberných nádob," konštatuje vedúci referátu statickej dopravy miestneho úradu Andrej Árva.

Podobne ako po zazónovaní iných častí v Petržalke, ani tentoraz nebudú motoristom hroziť ihneď sankcie. Na nové zónovanie, ale aj na samotné priestupky budú vodiči upozorňovaní zelenými, modrými a oranžovými letákmi.

Tie si v prípade porušenia pravidiel nájdu za stieračmi. Platiť to bude do 15. augusta. Po tomto dátume už budú najzávažnejšie porušenia pravidiel nahlásené mestskej polícii a riešené v priestupkovom konaní.

S rozširovaním bezplatných petržalských modrých parkovacích zón plánuje mestská časť pokračovať. Týka sa to najmä lokalít Lúky I - V a tiež VII a VII.

"Budeme sa snažiť dokončiť ich ešte v tomto roku," poznamenal Árva. Výhody zónovania už využívajú petržalskí rezidenti od konca minulého roka v lokalitách Dvory I - III a Dvory V - VI, ako aj v Starej Petržalke.

Tento rok v júni sa k nim pridala lokalita Lúky VI, v prvej fáze iba Starhradská a Tematínska ulica.

Zároveň rozšírenie svojej celomestskej parkovacej politiky dlhšie avizuje aj bratislavský magistrát. Expanzia regulovaného parkovania PAAS sa má týkať lokalít Dvory V a VI vrátane Šustekovej ulice a lokality Háje II - sever.

Najnovšie sa ako termín spomína druhá polovica tohto roka. Po dokončení značenia budú Dvory IV, V a VI spoločne tvoriť jednu PAAS zónu.

01 - Modified: 2024-04-05 12:58:53 - Feat.: - Title: Petržalka vydala na druhé kolo prezidentských volieb rekordný počet hlasovacích preukazov 02 - Modified: 2024-04-04 09:48:35 - Feat.: - Title: VIDEO Petržalka má problém s potkanmi. Pochutnávajú si na smetiach, mestská časť im odkázala, že si majú pomôcť sami 03 - Modified: 2024-03-28 12:08:34 - Feat.: - Title: Električková trať v Petržalke nemusí byť dokončená včas. Hrčka je skeptický 04 - Modified: 2024-03-26 10:57:21 - Feat.: - Title: Penta predstavila projekt Southbank na južnom brehu Dunaja. Návrh pracuje s verejným priestorom aj zeleňou 05 - Modified: 2024-03-22 13:48:17 - Feat.: - Title: Bratislava prichádza od pondelka so zmenami v parkovacej politike. Mesto zjednotí časy regulácie v zónach PAAS
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
27. apríl 2024 01:53