FOTO: REUTERS
StoryEditor

Americký Senát môže čoskoro rokovať o odhalení vládnych záznamov, ktoré sa týkajú UFO

15.07.2023, 10:11
Autor:
ČTKČTK

Návrh požaduje, aby americký národný archív vyzbieral informácie a záznamy o UFO od všetkých relevantných vládnych úradov.

Americký Senát by podľa agentúry Reuters mal v najbližších dňoch prerokovať opatrenia, ktoré by americkú vládu donútili, aby po desaťročiach mlčania zverejnila záznamy týkajúce sa pozorovania neidentifikovaných vzdušným javov, ľudovo známe ako UFO.

Šesťšesťdesiatstránkový návrh spoločne predkladajú šéf demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer a republikán Mike Rounds. Radi by, aby ho Senát schválil ako pozmeňovací návrh k legislatíve týkajúci sa financovania americkej armády.

"Mnoho Američanov bolo po desaťročia fascinovaných záhadnými a nevysvetliteľnými predmetmi a už dávno nadišiel čas, aby dostali odpovede," uviedol Schumer v piatkovom vyhlásení a dodal, že verejnosť má právo dozvedieť sa o technológiách neznámeho pôvodu a nevysvetliteľných javoch.

image

Konšpirátor, ktorý bol skutočne na Mesiaci? Astronaut NASA tvrdil, že mimozemšťania zabránili jadrovej vojne na Zemi

Návrh požaduje, aby americký národný archív vyzbieral informácie a záznamy o UFO od všetkých "relevantných vládnych úradov". Automaticky by sa vychádzalo z toho, že budú zverejnené, ak by kontrolná komisia u konkrétnych z nich jasne nezdôvodnila, prečo majú zostať utajené.

Ako poznamenáva Reuters, americká vláda sa v posledných rokoch k téme UFO stavia výrazne otvorenejšie ako v minulosti, keď tvrdenia o jeho pozorovaní úplne odmietala.

Americké ministerstvo obrany vlani zriadilo úrad AARO, ktorý sleduje a analyzuje správy o neidentifikovaných objektoch. Pri americkom Národnom úrade pre letectvo a vesmír zase funguje komisia, ktorá výskyt UFO skúma na základe údajov, ktoré zozbierali štátne aj súkromné inštitúcie. Podľa NASA nič doteraz nenasvedčuje tomu, že by neidentifikované vzdušné javy mali mimozemský pôvod.

01 - Modified: 2024-04-23 20:11:07 - Feat.: - Title: Experti krotia Zelenského nadšenie. Kľúčové otázky o americkej pomoci sú dve: Kedy a ako sa prejaví? 02 - Modified: 2024-03-22 16:46:13 - Feat.: - Title: Shutdown sa zrejme nekoná. Americká Snemovňa reprezentantov schválila výdavkový balík, teraz mieri do Senátu 03 - Modified: 2024-03-09 06:04:34 - Feat.: - Title: Americký Senát schválil miliardový balík zákonov. Fungovanie vládnych úradov obmedzené nebude 04 - Modified: 2024-03-08 20:59:48 - Feat.: - Title: Spoľahlivé dôkazy o utajení UFO vládou USA neexistujú, tvrdí Pentagon. Takmer polovica Američanov má iný názor 05 - Modified: 2024-02-28 14:52:26 - Feat.: - Title: Fatamorgána, porucha stroja či skutočné UFO? Ukrajinská armáda zachytila vo vojnovej zóne neidentifikovateľný predmet
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
15. máj 2024 00:24