StoryEditor

Bývalý policajný prezident Kovařík očakáva, že obžalobu na neho odmietnu

12.07.2023, 16:40
Autor:
TASRTASR

Peter Kovařík poukázal na to, že vyšetrovanie malo byť už dávno zastavené, keďže skutok nie je trestným činom.

Bývalý policajný prezident Peter Kovařík očakáva, že súd odmietne obžalobu na jeho osobu pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Považuje ju za vykonštruovanú.

Vyplýva to z jeho reakcie na návrh na podanie obžaloby. Poukázal na to, že vyšetrovanie malo byť už dávno zastavené, keďže skutok nie je trestným činom.

image

Inšpekcia navrhla obžalovať policajného exprezidenta Kovaříka. Ten všetky obvinenia odmieta

"Celé vyšetrovanie bolo vykonané v rozpore so zásadou objektívnosti, zjavne orgánmi, ktoré boli zaujaté. Všetkých mojich 40 návrhov na vykonanie dokazovania bolo odignorovaných. Nezákonnosti dozorového prokurátora kryla generálna prokuratúra a domôcť sa objektívnosti bolo nemožné, som preto rád, že toto bezprávie sa končí a bol by som prekvapený, keby súd takto vykonštruovanú obžalobu neodmietol," uviedol.

Pripomenul priebeh vyšetrovania, hovorí o prieťahoch v konaní a účelovo vykonaných úkonoch. Tvrdí, že svedkovia z úradu inšpekčnej služby sa vyhýbali odpovediam a najmenej v dvoch prípadoch klamali. Dozorujúci prokurátor podľa neho zabránil položeniu všetkých otázok, ktoré smerovali k nezákonnostiam v konaní tímu Diany Santusovej.

"Výsluchy svedkov a znalecký posudok len potvrdili, čo som tvrdil od začiatku. Vyžiadanie zásahovej jednotky bolo protiprávne, jej povolenie rovnako," dodal s tým, že akcia bola spustená účelovo, pretože sa príslušníci inšpekcie a tímu Oblúk dozvedeli o plánovanom začatí trestného stíhania voči nim.

Policajný exprezident čelí návrhu na podanie obžaloby pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

Podozrivý je zo zmarenia prebiehajúceho zásahu zadržiavania, ako aj vykonania trestnoprocesných úkonov s osobami Matejom Z. a Petrom P. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave o návrhu vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby rozhodne po tom, čo sa s nim oboznámi.

01 - Modified: 2023-09-27 07:10:36 - Feat.: - Title: Bývalý policajný prezident Kovařík považuje stíhanie jeho osoby za účelové 02 - Modified: 2023-09-26 08:16:56 - Feat.: - Title: Prokurátor podal obžalobu na bývalého šéfa polície Kovaříka 03 - Modified: 2023-07-12 13:04:13 - Feat.: - Title: Inšpekcia navrhla obžalovať policajného exprezidenta Kovaříka. Ten všetky obvinenia odmieta 04 - Modified: 2023-01-30 11:13:54 - Feat.: - Title: V kauze policajného exprezidenta Petra Kovaříka pokračuje vyšetrovanie 05 - Modified: 2022-07-30 08:48:00 - Feat.: - Title: V kauze policajného exprezidenta Kovaříka pokračuje vyšetrovanie
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
05. máj 2024 16:04