StoryEditor

Opatrenia pre vysoké teploty prijali nemocnice aj záchranky v Bratislave

11.07.2023, 15:09
Autor:
TASRTASR

U pacientov hospitalizovaných na lôžkových pracoviskách NÚDCH personál opakovane sleduje, či sú dostatočne hydratovaní a či dodržujú pitný režim.

Opatrenia pre vysoké teploty prijali nemocnice aj záchranky v Bratislave, nechýba medzi nimi pitný režim či klimatizácia. Vyplýva to z vyjadrení, ktoré poskytli Záchranná zdravotná služba Bratislava, Univerzitná nemocnica Bratislava i Národný ústav detských chorôb a Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

V UNB podľa hovorkyne Evy Kliskej využívajú na izbách tienenie okien. "Na niektorých pracoviskách je možnosť úpravy teploty vzduchu technologickým zariadením fixným alebo mobilným," priblížila.

Nemocnica tiež zabezpečila pre pacientov nepretržitý pitný režim. "Pre zamestnancov je zabezpečený pitný režim v zmysle vypracovaného vnútorného predpisu zamestnávateľa," dodala.

U pacientov hospitalizovaných na lôžkových pracoviskách NÚDCH personál opakovane sleduje, či sú dostatočne hydratovaní a či dodržujú pitný režim.

"V týchto naozaj dňoch sledujeme zvýšenú spotrebu nápojov na lôžkových pracoviskách," ozrejmila hovorkyňa ústavu Dana Kamenická. Priblížila, že pacienti so zavedenými kanylami dostávajú infúzie, čím sa im zvyšuje venózny príjem tekutín a deti s horúčkami dostávajú chladené infúzie.

Rovnako majú pitný režim zabezpečený aj zamestnanci NÚDCH, vedenie nemocnice im tiež umožnilo prestávky. "Vedúci pracovníci po zabezpečení všetkých činností a plynulosti chodu jednotlivých pracovísk môžu podľa typu pracoviska umožniť aj skorší odchod z práce," dodala Kamenická.

Veľa pracovísk nemocnice je podľa jej slov klimatizovaných. "Priestory, ktoré sú najatakovanejšie teplom, riešime inštaláciou lokálnych klimatizačných jednotiek," ozrejmila s tým, že v celej nemocnici sú tiež vymenené okná s tieniacimi žalúziami.

Pitý režim majú zabezpečený i zdravotnícki pracovníci ZZS Bratislava. Zároveň všetky jej ambulancie disponujú klimatizačnými jednotkami. "Rovnako je klimatizovaná väčšina našich staníc," doplnila vedúca úseku komunikácie Darina Schreková.

Hovorkyňa NÚSCH Soňa Valášiková podotkla, že nebolo potrebné prijať žiadne opatrenia, pretože v celom objekte je zavedená klimatizácia i pitný režim. "Aj väčšina priestorov pre zamestnancov je klimatizovaná," dodala.

01 - Modified: 2024-04-24 07:09:11 - Feat.: - Title: Bolestivé zoznamy. Čakateľov pribúda, koľko dní sa čaká na operácie? 02 - Modified: 2024-04-12 14:52:28 - Feat.: - Title: V ohrození sú nemocnice aj trať na východe. Kmec tvrdí, že otázky o zrušenej špeciálnej prokuratúre zodpovie 03 - Modified: 2024-04-16 06:59:38 - Feat.: - Title: ANS sa dohodla na pokračovaní zmlúv aj s VšZP a Dôverou 04 - Modified: 2024-03-18 15:18:39 - Feat.: - Title: NKÚ zhodnotil ako kraje zvládli transformáciu nemocníc + reakcie z krajov 05 - Modified: 2024-03-13 08:34:26 - Feat.: - Title: Ani Bory, ani Banská Bystrica. V rebríčku je prvá nemocnica zo severu, pacienti ich oceňujú ako hotel
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
28. apríl 2024 23:32