StoryEditor

V Bratislavskom kraji je aktuálne povolená prevádzka piatich kúpalísk

16.06.2023, 11:23
Autor:
TASRTASR

Ľudia sa môžu v Bratislavskom kraji okúpať aj na viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou, ktorých vzorky vody preukázali vyhovujúcu kvalitu na kúpanie.

V Bratislavskom kraji je aktuálne povolená prevádzka troch umelých a dvoch prírodných letných kúpalísk.

Vyplýva to zo stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave o pripravenosti prírodných vodných plôch a umelých kúpalísk na kúpaciu sezónu 2023. Informovala o tom hovorkyňa úradu Katarína Nosálová.

"V Bratislavskom kraji bola k 15. júnu rozhodnutiami tunajšieho úradu povolená prevádzka troch umelých letných kúpalísk - letné kúpalisko Lamač, Rosnička v Bratislave, letné kúpalisko v Modre a dvoch prírodných kúpalísk - Zlaté piesky a Slnečné jazerá v Senci," priblížila Nosálová.

Prevádzkovanie letných kúpalísk Delfín, Tehelné pole, Rača, Krasňany i kúpalísk v Pezinku a Malackách je podľa jej slov v riešení na základe podaných žiadostí. "Prevádzkovatelia letných kúpalísk Iuventa, Matadorka, Aquapark Senec zatiaľ nepožiadali o uvedenie ich priestorov do prevádzky," doplnila hovorkyňa.

Ľudia sa môžu v Bratislavskom kraji okúpať aj na viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou, ktorých vzorky vody preukázali vyhovujúcu kvalitu na kúpanie. Ide o vodné plochy Kuchajda, Vajnorské jazero, Čunovo, Rusovce-Candell, Veľký Draždiak, Malé Leváre, Plavecký Štvrtok, Ivanka pri Dunaji, Nové Košariská a Hlboké jazero v Senci.

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny zo sledovania vyradili štyri kúpaliská. Dve preto, že nie sú prístupné pre širokú verejnosť (Fajn klub, biokúpalisko Tri vody v Malinove) a dve z dôvodu ukončenia ich prevádzky (Summer Club – Incheba v Bratislave a biokúpalisko Borovica - Kamenný Mlyn v Malackách).

Nosálová dodala, že kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou sa bude kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie.

"Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa budú vykonávať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Kontrola bazénovej vody sa vykoná raz za mesiac alebo podľa aktuálnej situácie," ozrejmila.

01 - Modified: 2024-04-09 13:32:38 - Feat.: - Title: Materské školy chýbajú, no obce nejavia záujem o peniaze. Petržalka ide príkladom 02 - Modified: 2024-02-13 10:34:39 - Feat.: - Title: Bratislavu trápi nedostatok miest na výberových školách. Droba pri nich však otočil, nové už neplánuje 03 - Modified: 2024-01-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Droba sa plánuje zviezť na Rážovej novele. Obchvaty pri Bratislave chce urýchliť o dva roky 04 - Modified: 2024-01-13 19:45:33 - Feat.: - Title: Na cyklotrasách v Bratislavskom kraji zaregistrovali vlani viac ako tri milióny cyklistov 05 - Modified: 2023-12-15 10:12:14 - Feat.: - Title: Bratislavský kraj bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom vyše 300 miliónov eur
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
05. máj 2024 11:53