StoryEditor

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov si volí nové vedenie, budú hovoriť i o ďalšom smerovaní

20.05.2023, 15:22
Autor:
TASRTASR

Napriek tomu, že priami účastníci oslobodenia postupne odchádzajú, starostlivosťou o nich sa práca Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov nekončí.

Viac ako stovka delegátov 18. zjazdu Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov si v sobotu v Bánovciach nad Bebravou volí nové vedenie. 

"Po štyroch rokoch máme riadny zjazd, ktorý bude rozhodovať aj o niektorých personálnych otázkach. Doterajší predseda Pavol Sečkár a niektorí podpredsedovia už vzhľadom na vek nekandidujú, dochádza k určite generačnej výmene," skonštatoval Krno s tým, že kandidátmi na predsedu Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov sú Viliam Longauer, Jozef Migaš, Juraj Odor a Jozef Ťažký.

Zjazd má podľa neho dať aj odpovede na otázky týkajúce sa ďalšieho smerovania Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. "Toto združenie sa potrebuje trošku zmodernizovať myslením i konaním a hľadať nejaké efektívnejšie formy na prácu s mládežou, ale i strednou generáciou," zdôraznil.

Ako dodal, aj napriek tomu, že priami účastníci oslobodenia postupne odchádzajú, starostlivosťou o nich sa práca Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov nekončí.  

"Ide v prvom rade o ten odkaz. Odkaz, ktorý sa v dnešnej dobe zdá byť čoraz aktuálnejší, keď sa stále častejšie objavujú rôzne formy pravicového extrémizmu a neofašizmu, keď je vojna na Ukrajine. Stále máme čo povedať, najmä keď školstvo nám v tejto oblasti zlyháva," pripomenul Krno.

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov je organizáciou s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorá už 77 rokov združuje antifašisticky zmýšľajúcich ľudí na Slovensku. Ako nástupnícka organizácia Československého zväzu protifašistických bojovníkov má od roku 1993 vytvorenú sieť 35 oblastných a viac ako 600 základných organizácií po celom Slovensku, ktoré združujú približne 18.000 členov.

01 - Modified: 2023-07-25 11:16:15 - Feat.: - Title: Slovenský zväz protifašistických bojovníkov kritizuje rezort vnútra pre nezapísanie nového predsedu
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 08:07