StoryEditor

Rezort školstva a UNICEF vyhlásili výzvu k projektu Deň Ukrajiny

20.05.2023, 09:01
Autor:
TASRTASR

Cieľom výzvy je rozvíjanie slovensko-ukrajinských vzťahov, podpora začleňovania žiakov z Ukrajiny do slovenských škôl a posilnenie vzájomného kultúrneho a jazykového povedomia žiakov a komunít, uviedol rezort školstva.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu v spolupráci s UNICEF vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na projekt Deň Ukrajiny. Na výzvu bolo vyčlenených vyše 62 134 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

"Cieľom výzvy je rozvíjanie slovensko-ukrajinských vzťahov, podpora začleňovania žiakov z Ukrajiny do slovenských škôl a posilnenie vzájomného kultúrneho a jazykového povedomia žiakov a komunít," uviedol rezort školstva. Oprávnenými žiadateľmi sú všetky základné školy vrátane základných škôl s elokovanými pracoviskami, zaradené v sieti škôl a školských zariadení Slovenska, ktoré navštevuje desať a viac žiakov so statusom odídenca z Ukrajiny.

Vyčlenené finančné prostriedky na výzvu budú alikvotne rozdelené medzi všetky úspešne podporené základné školy. Prihlasovanie je otvorené do 29. mája. Projekt Deň Ukrajiny je určený na bežné výdavky zakúpené v termíne od 1. do 30. júna.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu žiadostí vyhodnotí a následne zverejní zoznam škôl, ktorým boli pridelené finančné prostriedky, najneskôr do 31. mája.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
23. apríl 2024 10:28