StoryEditor

Rodiny z poškodenej bytovky v Bielom Kostole našli dočasné útočisko u príbuzných

14.05.2023, 12:22
Autor:
TASRTASR

Podľa slov starostky obec nemá k dispozícii nájomné byty ani ďalšie priestory, ktoré by mohla ponúknuť na dočasné bývanie pre poškodené rodiny.

Po výbuchu plynu v jednej z bytoviek v obci Biely Kostol v okrese Trnava v sobotu (13.5.) večer prišlo o strechu nad hlavou šesť rodín. Dočasné útočisko našli u príbuzných a známych, do svojich bytov sa naďalej vrátiť nemôžu. "V pondelok (15.5.) čakáme statika, ktorý posúdi stav poškodenej bytovky, a pracovníka poisťovne," uviedla starostka Bieleho Kostola Iveta Paulová.

Podľa slov starostky obec nemá k dispozícii nájomné byty ani ďalšie priestory, ktoré by mohla ponúknuť na dočasné bývanie pre poškodené rodiny. "Našťastie všetci majú v okolí blízku rodinu, kde sa môžu dočasne ubytovať," povedala starostka. Obec podľa jej slov založí transparentný účet, na ktorý môžu prispieť ľudia, ktorí chcú pomôcť poškodeným rodinám. "Ide o mladé rodiny s malými deťmi. Nielen naši občania, aj okolité obce ponúkajú pomoc," skonštatovala Paulová.

K výbuchu plynu došlo v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke na Potočnej ulici v sobotu krátko po 20.00 h. O život prišiel majiteľ bytu, v ktorom výbuch nastal. Ďalšie dve osoby skončili v trnavskej nemocnici. Výbuch poškodil fasádu domu aj strechu bytovky. Okolnosti a príčiny udalosti prešetruje polícia, únik plynu však plynári vylúčili. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 12:07