StoryEditor

Američan, ktorý napadol bezdomovca, sa vzdal úradov a bol obvinený zo zabitia

12.05.2023, 18:17
Autor:
ČTKČTK

Sled udalostí zachytil na nahrávke novinár na voľnej nohe. Ten rovnako vypovedal, že muž v metre kričal na ostatných spolucestujúcich a žobral o peniaze, ale nedostal sa s nikým do fyzického kontaktu.

Bývalý príslušník amerického námorníctva, ktorý nedávno napadol v newyorskom metre bezdomovca, sa dnes vzdal úradov a bol obvinený zo zabitia. Informovala o tom agentúra AP. Dvadsaťštyriročný Daniel Penny dorazil na policajnú stanicu a neskôr by sa mal objaviť aj pred súdom, kde sa bude zodpovedať zo smrti Jordana Neelyho. Hrozí mu až 15 rokov väzenia.

Incident sa odohral 1. mája. Bezdomovec Neely podľa všetkého vo vozidle metra hlasno pokrikoval. Penny ho následne dlho držal pod krkom. Neely sa chcel zo zovretia vymaniť, ale nedarilo sa mu to, potom upadol do bezvedomia.

Sled udalostí zachytil na nahrávke novinár na voľnej nohe. Ten rovnako vypovedal, že muž v metre kričal na ostatných spolucestujúcich a žobral o peniaze, ale nedostal sa s nikým do fyzického kontaktu.

image

Udrie prekliaty "parník" proti Ukrajine? Po sérii katastrof je jediná ruská lietadlová loď späť na vode

Penny dnes pri príchode na policajnú stanicu na Manhattane nehovoril s novinármi. Neodpovedal ani na otázky, ktoré reportéri kričali po tom, čo ho policajti o niekoľko hodín neskôr v putách z budovy odvážali.

Pennyho právnici uviedli, že Neely "ohrozoval" ostatných pasažierov, nijako ďalej to ale nerozviedli. Dodali, že ich klient konal v sebaobrane, keď s pomocou dvoch ďalších cestujúcich držal Neelyho niekoľko minút takzvane v kravate na podlahe vozidla.

Prípad vyvolal vlnu pobúrenia a kritiku na adresu mesta pre nedostatočnú podporu tých, ktorí trpia duševnými chorobami a ocitli sa na ulici. Neely bol známy ako imitátor Michaela Jacksona, ako legendárny spevák sa obliekal a tancoval v newyorskom metre a jeho staniciach. V posledných rokoch žil na ulici a podľa priateľov trpel psychickými problémami, okrem iného aj v súvislosti so smrťou svojej matky, ktorú v roku 2007 zavraždil jej priateľ.

01 - Modified: 2024-04-20 14:09:00 - Feat.: - Title: Ukrajina, Izrael, Taiwan aj TikTok. V Kapitole začalo ostro sledované rokovanie 02 - Modified: 2024-04-20 09:05:21 - Feat.: - Title: Spojené štáty ukončia svoju prítomnosť v Nigeri, súhlasili so stiahnutím svojich vojakov 03 - Modified: 2024-04-19 22:07:49 - Feat.: - Title: Ministri obrany USA a Izraela hovorili o stabilite v regióne a dianí v Pásme Gazy 04 - Modified: 2024-04-19 21:33:32 - Feat.: - Title: Izraelský útok na Isfahán si podľa iránskeho ministra zahraničia nevyžiadal obete. USA sa nevyjadria 05 - Modified: 2024-04-19 21:16:06 - Feat.: - Title: Ministri obrany USA a Izraela hovorili o stabilite v regióne a dianí v Pásme Gazy
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 16:14