StoryEditor

Advokát žiada oslobodenie Zsuzsovej. Prokuratúra neuniesla dôkazné bremeno, tvrdí

12.05.2023, 14:22
Autor:
ninnin

Štefan Neszméry položil aj viacero rečníckych otázok ohľadom listu, ktorý korunný svedok predložil ako dôkaz až v tomto roku.​

Ako štvrtý v poradí rečnil dnes na súde v Pezinku obhajca Aleny Zsuzsovej, Štefan Neszméry. Tvrdí, že nie sú dôkazy o vine jeho klientky. "Je nesporné, že prokuratúra neuniesla dôkazné bremeno," povedal. Uviedol, že osobné presvedčenie prokurátorov zatienilo skutočný stav. 

Aj on v prejave spochybnil Andruskóa ako svedka, u ktorého si mala jeho klientka objednať vraždy Kuciaka aj prokurátorov. "Nemožno ho nazvať inak ako ultimátnym svedkom, ktorý preukazuje všetko a voči všetkým," povedal.Označil ho za nedôveryhodného s tým, že nevypovedal konzistentne a chcel získať výhody. Podľa Neszméryho konal s cieľom "za každú cenu odsúdiť obžalovaných". 

Advokát položil aj viacero rečníckych otázok ohľadom listu, ktorý Andruskó predložil ako dôkaz až v tomto roku. Napísať ho mal ešte pred vraždou novinára a Kočnera so Zsuzsovou v ňom označil za objednávateľov. Podľa Neszméryho bol dokument vytvorený až dodatočne, lebo inak by ho svedok predložil ešte pred svojim odsúdením.

"Menovaný menil výpovede za pochodu," uviedol advokát s tvrdením, že Andruskó sa riadil medializovanými informáciami o prípade. "Navrhujem, aby súd Alenu Zsuzsovú oslobodil spod obžaloby v plnom rozsahu," uviedol na záver.  

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
23. apríl 2024 11:32