StoryEditor

Vražda Jána Kuciaka: Advokát Kvasnica citoval komunikáciu Kočnera, ktorá doteraz nebola prezentovaná

12.05.2023, 11:02

Roman Kvasnica požiadal súd o pozorné počúvanie a zváženie, či to zoberie do úvahy a prípadne pristúpi k ďalšiemu dokazovaniu.

Záverečnú reč v kauze Kuciak predniesol aj právny zástupca poškodených Roman Kvasnica. Citoval v nej aj komunikáciu, ktorá doteraz nebola prezentovaná.

Malo ísť o správy medzi Marianom Kočnerom a konkurznou správkyňou Evou Timár Myjavcovou v kauze Glance House. V interpretovaných správach sa spomína meno Jána Kuciaka, ktorý mal prísť na dražbu v tomto prípade, a preto musel Kočner stiahnuť svojho záujemcu.

Kvasnica požiadal súd o pozorné počúvanie a zváženie, či to zoberie do úvahy a prípadne pristúpi k ďalšiemu dokazovaniu. 

Upozornil tiež, že v kritickom čase  - v období vraždy - si Kočner so Zsuzsovou vymieňali násobne viac správ ako predtým či potom. Podľa Kvasnicu to, ako obžalovaní vysvetľovali niektoré správy, nesedelo s realitou.

Advokát konštatoval, že Zsuzsová bola finančne odkázaná na Kočnera a v čase vraždy mali jeho výdavky voči nej stúpnuť.

Počas viac ako hodinového vystúpenia poukazoval aj na výpovede svedka Petra Tótha, pohyb informácií či rozpor vo výpovediach obžalovaných. V závere na žiadosť poškodených uviedol, že prokurátori odviedli dobrú prácu a Zlatica Kušnírová by mala mať rovnako nárok na náhradu škody. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 15:31