StoryEditor

Záverečné reči v kauze Kuciak: Úkladné vraždy na objednávku sa nevykonávajú na základe zmlúv, hovorí Kubina

12.05.2023, 09:27
Autor:
ninnin

V pojednávacej miestnosti sa nachádzajú všetci obžalovaní, čiže Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina aj Darko Dragič. Sú tu aj rodičia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

V budove Justičnej akadémie v Pezinku dnes prebieha hlavné pojednávanie v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a objednávok vrážd prokurátorov. So záverečnými rečami by mali vystúpiť obhajcovia poškodených ako aj samotní Kuciakovci i obhajcovia obžalovaných aj samotní obžalovaní. Celkovo by mohlo vystúpiť až 12 ľudí vrátane Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. 

Ako prvý reční právny zástupca Kuciakovcov Peter Kubina. "Úkladné vraždy na objednávku sa nevykonávajú na základe zmlúv," pripomína advokát s tým, že získať priame dôkazy je preto prakticky nemožné.

Upozorňuje, že Kočner svoje obete nenávidel a poukazuje aj na výpovede jednotlivých svedkov - predovšetkým Zoltána Andruskóa, s tým, že ich dopĺňa viacero dôkazov. Označuje ho za vierohodného a tvrdí, že ani o Petrovi Tóthovi a jeho výpovedi nie je dôvod pochybovať. V minulosti súd Andruskóovu výpoveď spochybnil. 

V pojednávacej miestnosti sa nachádzajú všetci obžalovaní, čiže Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina aj Darko Dragič. Sú tu aj rodičia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prokurátori Peter Šufliarsky, Maroš Žilinka a Daniel Lipšic si záverečné reči priamo vypočuť neprišli. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 15:43