StoryEditor

SaS predstavila svoj tím pre školstvo, externým konzultantom je Robert Mistrík

11.05.2023, 10:36
Autor:
TASRTASR

Branislav Gröhling tvrdí, že chce nadviazať na prácu, ktorú na ministerstve začali. "Spoločne chceme zabezpečiť, aby školstvo pripravilo deti na budúcnosť," uviedol.

Strana SaS chce pokračovať v reformách a opatreniach v školstve. Uviedol to exminister školstva a poslanec Národnej rady za SaS Branislav Gröhling. Na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavil tím strany pre túto oblasť. Nazvali ho Rada pre budúcnosť školstva a má byť poradným orgánom strany s úlohou konzultovať návrhy a prinášať podnety z praxe.

"Sme pripravení pokračovať v reformách a opatreniach, ktoré sme na ministerstve začali. Chceme tak robiť aj s tímom ľudí, ktorí od materských až po vysoké školy reprezentujú aj rodičov, odborníkov na duševné zdravie či ľudí, ktorí sa venujú mladým talentom," hovorí Gröhling.

Radu tvoria bývalí štátni tajomníci rezortu školstva Svetlana Síthová a Ľudovít Paulis, predseda Digitálnej koalície Mário Lelovský, pedagogička Anna Chlupíková, vysokoškolská profesorka v oblasti psychológie zdravia Andrea Madarasová Gecková a vedecký pracovník Martin Plesch. Členkami sú aj právnička Ivett Pavlis, pedagogička Saskia Repčíková. Externým konzultantom má byť aj Robert Mistrík.

Gröhling dodal, že chcú nadviazať na prácu, ktorú na ministerstve začali. "Spoločne chceme zabezpečiť, aby školstvo pripravilo deti na budúcnosť," uviedol.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
27. apríl 2024 00:45