StoryEditor

Devils sú po vysokej prehre s Carolinou krok od vypadnutia, Tatarovi sa nedarilo

10.05.2023, 07:40
Autor:
TASRTASR

Hokejisti New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali v nočnom stretnutí play off NHL s Carolinou 1:6. V semifinále Východnej konferencie ich za stavu 1:3 na zápasy delí jedna prehra od vypadnutia.

Slovenský útočník odohral vyše osem minút, počas ktorých nebodoval a zaznamenal jeden mínusový bod.

Český útočník Martin Nečas strelil dva góly, Jordan Martinook sa prezentoval gólom a dvoma asistenciami. Carolina môže o postupe do konferenčného finále rozhodnúť v domácom zápase v noci na piatok.

Devils znížili v predošlom stretnutí stav série na 1:2, keď súperovi strelili osem gólov (8:4) a gólovo začali aj štvrtý duel. Od 2. minúty viedli po tom, čo Jack Hughes tečom strely Tima Meiera potrestal chybu hostí. Napokon to však bol jediný gól Devils. Carolina vyrovnala v 18. minúte zásluhou Nečasa, ktorý ju v 28. minúte poslal do vedenia. Hurricanes rozhodli o svojom víťazstve v strede druhej tretiny, keď po druhom Nečasovom góle pridali do 33. minúty ešte ďalšie tri - 5:1. Devils nepomohlo k obratu ani následné striedanie brankárov, keď Vítka Vaněčka nahradil Akira Schmid. Naopak, v 40. minúte pridal Jordan Martinook šiesty gól hostí. Carolina nadviazala víťazstvom rozdielom piatich gólov na presvedčivé triumfy z úvodných dvoch duelov série, v ktorých vyhrala 5:1 a 6:1. Martinook je prvý hráč v histórii Hurricanes (resp. ich predchodcov Hartfordu Whalers), ktorý zaznamenal v play off štyri viacbodové zápasy po sebe.

        NHL - 2. kolo play off

        semifinále Východnej konferencie - 4. zápas

        New Jersey - Carolina 1:6

        /stav série: 1:3/

        semifinále Západnej konferencie - 4. zápas

        Seattle - Dallas 3:5 v 3. tretine

        /stav série: 2:1/

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 02:13