StoryEditor

Poľsko chce, aby EÚ uvalila sankcie na dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ruska

06.05.2023, 14:36
Autor:
TASRTASR

"Európe teraz nehrozí narušenie dodávateľského reťazca poľnohospodárskych produktov, naopak, máme problém s prebytkami," uviedol stály predstaviteľ Poľska pri EÚ Andrzej Sadoš.

Poľsko chce, aby Európska únia (EÚ) uvalila sankcie na dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ruska. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Poľsko bude požadovať, aby EÚ sankcionovala import ruských poľnohospodárskych produktov, uviedol v sobotu stály predstaviteľ Poľska pri EÚ Andrzej Sadoš.

"Európe teraz nehrozí narušenie dodávateľského reťazca poľnohospodárskych produktov, naopak, máme problém s prebytkami. Riešime problém zvýšeného dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny," citovala Sadoša poľská agentúra PAP.

Európska komisia začiatkom tohto týždňa prijala s platnosťou do 5. júna obmedzenia na dovoz ukrajinskej pšenice, kukurice, repky a slnečnicových semien s cieľom zmierniť prebytočnú ponuku týchto komodít v Bulharsku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Slovensku.

EÚ prijala od minuloročného útoku Ruska na Ukrajinu 10 balíkov sankcií proti Rusku. Poľsko v apríli navrhlo nový súbor trestných opatrení voči Moskve vrátane zákazu dovozu ropy cez ropovody a diamantov.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 06:50