StoryEditor

Fond na podporu vzdelávania začal od mája riadiť Igor Hianik

02.05.2023, 11:24
Autor:
TASRTASR

Vo funkcii nahradil Pavla Kučmáša, ktorý viedol fond viac ako desať rokov, od spojenia Študentského pôžičkového fondu a Fondu pre začínajúcich pedagógov.

Fond na podporu vzdelávania začal od 1. mája viesť nový riaditeľ Igor Hianik. Úspešného kandidáta vo výberovom konaní v pondelok 24. apríla vymenovala do funkcie rada fondu. Informoval o tom jej predseda Martin Mlynár.

Hianik vo funkcii nahradil Pavla Kučmáša, ktorý viedol fond viac ako desať rokov, od spojenia Študentského pôžičkového fondu a Fondu pre začínajúcich pedagógov. Za jednu zo svojich základných úloh považuje Hianik zvýšenie poznateľnosti fondu medzi študentmi i jeho nastavenie, ktoré by korešpondovalo s aktuálnymi potrebami žiadateľov a umožnilo efektívnejšie čerpanie zdrojov. "Veľmi rád by som priniesol klientsku zónu na webové sídlo, aby žiadatelia mali všetku svoju dokumentáciu na jednom mieste. Zefektívniť procesy a služby viac zdigitalizovať," priblížil ďalšie plány nový šéf Fondu na podporu vzdelávania.

Hianik naposledy pôsobil od novembra 2022 do februára ako prednosta miestneho úradu v bratislavskom Novom Meste. V rokoch 2018 až 2022 bol primátorom mesta Pezinok. Vyštudoval na Fakulte architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Fond na podporu vzdelávania je neštátny účelový fond, jeho hlavnou činnosťou je poskytovanie pôžičiek za zvýhodnených podmienok vybraným cieľovým skupinám - študentom, pedagogickým a odborným zamestnancom škôl, študentom doktorandského študijného programu, ako aj vysokoškolským pedagógom, výskumným pracovníkom vysokých škôl a umeleckým pracovníkom vysokých škôl do 35 rokov veku.

01 - Modified: 2023-02-22 08:36:32 - Feat.: - Title: HN24: Fond na podporu vzdelávania hľadá nového riaditeľa, prihlásiť sa dá do 10. marca
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 15:24