StoryEditor

Prachová búrka v USA spôsobila hromadnú dopravnú nehodu desiatok áut

01.05.2023, 23:39
Autor:
ČTKČTK

Búrku podľa Národnej meteorologickej služby v oblasti spôsobili nárazy vetra, ktoré zdvíhali prach z čerstvo zoraných polí.

Prachová búrka v americkom štáte Illinois spôsobila hromadnú dopravnú nehodu 40 až 60 áut na medzištátnej diaľnici I-55 neďaleko mesta Springfield.

V nemocnici je vyše 30 ľudí, úrady podľa médií informujú aj o niekoľkých mŕtvych. Búrka prinútila záchranárov uzavrieť takmer 50-kilometrový úsek diaľnice.

Búrku podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) v oblasti spôsobili nárazy vetra, ktoré zdvíhali prach z čerstvo zoraných polí.

Miestny policajný šéf Ryan Starrick agentúre AP povedal, že dopravu v oboch smeroch odkláňa na vedľajšie komunikácie. Presný počet obetí hromadnej nehody zatiaľ podľa neho nie je známy, polícia o ňom bude informovať neskôr.

Na záberoch, ktoré svedkovia nehody zdieľali na sociálnych sieťach, sú v prachovom opare vidieť nabúrané autá po celej šírke diaľnice, z ktorých niektoré sú v plameňoch. Miestna polícia podľa agentúry Reuters uviedla, že horieť začali dva nákladné vozidlá a jedno z nich "mohol explodovať".

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 07:05