StoryEditor

Úrad pre poistenie vkladov požiadal banky, aby do nedele predložili konečnú ponuku na First Republic

29.04.2023, 14:39
Autor:
TASRTASR

Bankový regulátor sa pripravuje na bezprostredné uvalenie nútenej správy na First Republic. Situácia problémovej regionálnej banky sa zhoršila natoľko, že už nie je čas na záchranu prostredníctvom súkromného sektora.

Americký Federálny úrad pre poistenie vkladov (FDIC) požiadal banky vrátane JPMorgan Chase a PNC Financial Services Group, aby do nedele 30. apríla predložili konečné ponuky na prevzatie problémovej First Republic Bank. FDIC už tento týždeň zisťoval ich záujem. TASR o tom informuje na základe správy agentúr Bloomberg a Reuters.

Bankový regulátor kontaktoval vo štvrtok 27. apríla neskoro večer banky a skúmal ich záujem o prevzatie First Republic vrátane navrhovanej ceny a odhadovaných nákladov pre FDIC. Na základe týchto podkladov potom FDIC v piatok 28. apríla pozval najmenej dve firmy do ďalšieho kola, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so záležitosťou.

FDIC sa pripravuje na bezprostredné uvalenie nútenej správy na First Republic. Situácia problémovej regionálnej banky sa totiž zhoršila natoľko, že už nie je čas na záchranu prostredníctvom súkromného sektora.

Ak sa First Republic, ktorá sídli v San Franciscu, dostane pod nútenú správu, bude to po páde Silicon Valley Bank a Signature Bank už tretia americká banka, ktorá od marca skrachovala.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 09:40