StoryEditor

Pri akcii Pevnosť zaistila polícia nelegálne zbrane, obvinila jednu osobu

25.04.2023, 10:33
Autor:
TASRTASR

Pri domových prehliadkach a ďalších procesných úkonoch polícia okrem 14 nelegálne držaných strelných zbraní zaistila aj viac ako 2000 kusov streliva rôzneho kalibru, množstvo komponentov k strelným zbraniam, takisto granát a podomácky vyrobené tlmiče hluku.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) aj za účasti príslušníkov maďarskej polície vykonala v Trnave, Handlovej a Ružomberku policajnú akciu s krycím názvom Pevnosť.

Polícia pri nej zaistila 14 nelegálne držaných strelných zbraní, z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami tiež obvinila jednu osobu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Pri domových prehliadkach a ďalších procesných úkonoch polícia okrem 14 nelegálne držaných strelných zbraní zaistila aj viac ako 2000 kusov streliva rôzneho kalibru, množstvo komponentov k strelným zbraniam, takisto granát a podomácky vyrobené tlmiče hluku. Zaistené veci podrobia znaleckému skúmaniu.

"Na základe zadovážených dôkazov vyšetrovateľ obvinil osobu J. H. zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," informovala Barinková. Keďže obvinená osoba je v súčasnosti podmienečne odsúdená za rovnakú trestnú činnosť, súd rozhodol o jej vzatí do väzby.

Zásah nadväzoval na akciu Rajka, ktorú zrealizovali maďarskí policajti v roku 2022. Vznikol po nej medzinárodný vyšetrovací tím, ktorého členmi sú Europol, NAKA i Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR.

Jednou z hlavných úloh tímu je identifikácia pôvodu zaistených zbraní a výbušnín.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 14:37