StoryEditor

Advokáti poskytnú v stredu bezplatné poradenstvo v 13 mestách

23.04.2023, 18:52
Autor:
TASRTASR

Slovenská advokátska komora pripravuje pri príležitosti blížiaceho sa Dňa advokácie bezplatné právne poradenstvo pre občanov. Podujatie sa uskutoční v stredu 26. 4. v 13 slovenských mestách.

Súčasťou 33. výročia slobodnej advokácie bude aj okrúhly stôl SAK s najvyššími predstaviteľmi justície vo štvrtok (27. 4.). 

"Organizovaním bezplatnej právnej pomoci pre ľudí chceme dať jasne najavo, že advokácia je v prvom rade pomáhajúce povolanie. Naším zámerom je byť vždy k dispozícii, ak niekto potrebuje právnu pomoc," povedal predseda SAK Martin Puchalla.

Bezplatné právne služby by mali advokáti poskytovať v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Košiciach, Pezinku, Novom Meste nad Váhom, Poprade, Malackách a v Topoľčanoch. K dispozícii budú v čase od 9.00 do 14.00 h.

Jednou z tém štvrtkového okrúhleho stola SAK s najvyššími predstaviteľmi justície má byť otázka jasnejšieho zakotvenia niektorých základných prvkov slobodnej a nezávislej advokácie priamo do Ústavy SR.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
11. máj 2024 05:27