StoryEditor

V programe Spoločne pre región uspelo 11 projektov na východe Slovenska

22.04.2023, 15:54
Autor:
TASRTASR

Podporené projekty v programe Spoločne pre región sú zamerané na vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti, na zvyšovanie bezpečnosti, ochranu životného prostredia aj regionálnych unikátností.

Spolu 11 projektov z východného Slovenska získalo podporu v rámci 16. ročníka grantového programu Spoločne pre región 2023. Prerozdelia si sumu 30-tisíc eur.

Podporené projekty sú zamerané na vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti, na zvyšovanie bezpečnosti, ochranu životného prostredia aj regionálnych unikátností. Špecifickou črtou všetkých z nich je aktívne zapojenie zamestnancov hutníckej firmy. "Vďaka podpore z programu bude naštartovaná obnova hradu Tibava, revitalizované okolie močidla pri Vyšnej Myšli aj oddychová zóna pri Rudníku. Deti budú spoznávať kraj s pátračom Tinom, v tvorivých dielňach si vyskúšajú tradičné remeslá, budú športovať aj učiť sa, ako chrániť prírodu," spresnila s tým, že cieľom ďalších projektov je naučiť deti i dospelých správať sa bezpečne na lyžiarskych svahoch aj v cestnej premávke.

Pripomenula tiež, že za 16 rokov získalo v uvedenom programe podporu už 141 projektov v celkovej výške 354 400 eur. "Aj malé komunitné projekty dokážu priniesť viditeľné pozitívne zmeny. Pre ľudí v komunitách i pre návštevníkov regiónu," povedal pri vyhlasovaní výsledkov prezident U. S. Steel Košice James Bruno. Cenné je podľa neho aj to, že s nápadmi, čo v regióne zlepšiť, prichádzajú samotní obyvatelia vrátane zamestnancov oceliarní.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
24. apríl 2024 05:03