StoryEditor

Prokurátori stiahli obvinenie z neúmyselného zabitia voči hercovi Baldwinovi

20.04.2023, 23:20
Autor:
ČTKČTK

Rozhodnutie o zamietnutí žaloby nás potešilo. Podporujeme riadne vyšetrovanie skutočností a okolností tejto tragickej nehody, uviedli vo vyhlásení právni zástupcovia Aleka Baldwina.

Prokuratúra v americkom štáte Nové Mexiko dnes stiahla obvinenie voči hercovi Alekovi Baldwinovi v súvislosti so zabitím kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní westernu Rust v roku 2021, píše agentúra Reuters. 65-ročného Baldwina obvinili v januári tohto roka z neúmyselného zabitia.

"Rozhodnutie o zamietnutí žaloby nás potešilo. Podporujeme riadne vyšetrovanie skutočností a okolností tejto tragickej nehody," uviedli vo vyhlásení Baldwinovi právni zástupcovia.

Prokuratúra záležitosť bezprostredne nekomentovala.

Incident sa odohral pri nakrúcaní nízkorozpočtového filmu Rust v lokalite pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. 42-ročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenia ramena.

Obžalobe z neúmyselného zabitia čelil nielen Baldwin, ale aj Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorej úlohou bolo pri nakrúcaní dohliadať na bezpečnosť zbraní. Obaja predtým uviedli, že sa cítia nevinní.

01 - Modified: 2022-08-14 18:32:28 - Feat.: - Title: Baldwin musel stlačiť spúšť zbrane, ktorá zabila Hutchinsovú, tvrdí FBI
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 15:28