StoryEditor

Advokát Kišš dostal za prijímanie úplatku podmienku. Musí tiež zaplatiť 30-tisíc eur, rozhodol súd

17.04.2023, 15:06
Autor:
TASRTASR

Z platnej legislatívy vyplýva, že Slovenská advokátska komora vyčiarkne zo zoznamu advokátov toho, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin.

Advokát a bývalý vyšší súdny úradník Ivan Kišš dostal za prijímanie úplatku trojročný podmienečný trest odňatia slobody s rovnako dlhou skúšobnou dobou. Tiež probačný dohľad a peňažný trest 30-tisíc eur.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku vo štvrtok 13. apríla schválil dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný. Informovali o tom súd i Úrad špeciálnej prokuratúry.

V prípade nezaplatenia peňažného trestu súd schválil dvojročný náhradný trest väzenia. "Ďalej mu súd uložil obmedzenie spočívajúce v zákaze stretávania sa s osobami, ktoré mali participovať na stíhanom skutku," uviedla pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Kišš bol uznaný za vinného zo spáchania pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. Z platnej legislatívy vyplýva, že Slovenská advokátska komora vyčiarkne zo zoznamu advokátov toho, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 11:25