Rupert Murdoch SNÍMKA: ReutersSNÍMKA: Reuters
StoryEditor

Mediálny magnát Rupert Murdoch po dvoch týždňoch ruší zasnúbenie, dôvodom má byť viera

05.04.2023, 11:53
Autor:
burbursloslo

Murdoch plánoval svadbu len rok po tom, čo sa naposledy rozviedol.

Mediálny magnát Rupert Murdoch odvolal zásnuby s priateľkou Ann Lesley Smithovou. Pár o svadbe chystanej na koniec tohto leta informoval iba pred dvoma týždňami, uvádza portál iDnes.cz.

image

Rupert Murdoch: Rodičia ho nechali v búde bez elektriny a vody. V celej kariére zažil jedinú prehru

Miliardár Murdoch oznámil svoje zásnuby v rozhovore pre jeden z bulvárnych denníkov, ktorý vlastní. „Bol som veľmi nervózny. Desil som sa toho, že sa znova zamilujem, ale vedel som, že je to už naposledy. Teda dúfam. Som veľmi šťastný,“ citovala mediálneho magnáta stanica CNN.

Zrušené zásnuby

Murdoch sa vyjadril na deň svätého Patrika, pretože je podľa svojich slov zo štvrtiny Ír a venoval  nastávajúcej diamantový prsteň. Svadba sa pôvodne mala konať tento rok na konci leta. „Obaja sa tešíme, že spolu strávime druhú polovicu svojho života,“ dodal vtedy Murdoch.

image

Mediálny magnát, 92-ročný Rupert Murdoch, sa bude piatykrát ženiť. Som veľmi šťastný, odkazuje

Teraz je ale všetko inak. O zrušení zásnub informoval zdroj z blízkeho okolia mediálneho magnáta stanicu CNN. Portál VanityFair, ktorý o zrušení zásnub informoval ako prvý, k tomu uviedol, že „rozchod končí búrlivú romantiku, ktorá plnila titulné stránky po celom svete“. 

Dôvodom má byť magnátov rastúci nesúhlas s náboženskými postojmi partnerky. Murdochov hovorca záležitosť odmietol komentovať. Lesleyová Smithová, ktorá má 66 rokov, sa s Murdochom zoznámila vlani v septembri.

Viera aj spory o majetok

Prvýkrát sa spolu objavili na verejnosti v januári, zasnúbili sa v marci. Žena, ktorá pracovala ako modelka aj ako novinárka, bola dvakrát vydatá. Jej prvý manžel sa stal alkoholikom, Lesleyová Smithová sa po rozvode s ním obrátila k viere, bola tiež pouličnou kazateľkou a nakoniec pracovala ako policajná kaplánka.

Jej druhé manželstvo trvalo len tri roky a skončilo úmrtím jej výrazne staršieho manžela, po ňom viedla spor o majetok s nevlastnou dcérou. Murdoch plánoval svadbu len rok po tom, čo sa naposledy rozviedol.

S bývalou supermodelkou a herečkou Jerry Hallovou (66) bol ženatý šesť rokov. Rupert Murdoch má celkom šesť detí, pred sobášom s modelkou bol ženatý s podnikateľkou Wendi Dengovou (53), s ktorou má dve dcéry Grace (21) a Chloe (19).

S prvou manželkou, letuškou Patriciou Bookerovou (zomrela v roku 2000) má dcéru Prudence MacLeodovú (64), s druhou ženou, novinárkou Annou Mannovou (77) má dcéru Elisabeth (53) a synov Lachlana (50) a Jamesa (49).

Rupert Murdoch je šéfom multimediálnej spoločnosti News Corp. Murdoch vlastní mediálne impérium, ktoré zahŕňa americkú stanicu Fox News, New York Post, The Times a The Sun alebo ekonomický denník The Wall Street Journal. Podľa časopisu Forbes má hodnotu 17 miliárd dolárov.

Murdochove médiá sa v minulých rokoch opakovane museli brániť obvineniam z predpojatosti, rasizmu (napríklad v súvislosti s karikatúrou tenistky Sereny Williamsovej) či popierania klimatických zmien pri spravodajstve o austrálskych lesných požiaroch.

01 - Modified: 2023-03-28 07:44:50 - Feat.: 0 - Title: Takmer beznádejnú situáciu vyriešili ako legendárny MacGyver. Prekvapili aj záchranárov 02 - Modified: 2023-03-10 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Autorka a producentka Monica Lewinská: Zvládla najväčší sexuálny škandál
01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-11 11:13:32 - Feat.: - Title: Vietnamská realitná magnátka dostala trest smrti za obrovský bankový podvod 04 - Modified: 2024-04-07 05:39:21 - Feat.: - Title: Svetové médiá o našich voľbách: Víťazstvo proruského populistu nad prozápadným kandidátom 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 11:01