StoryEditor

Na toku rieky Slatina pri Vígľaši hromadne uhynuli ryby

02.04.2023, 12:31
Autor:
TASRTASR

Odhaleniu príčin znečistenia rieky Slatina zároveň pomôžu výsledky analýz uhynutých živočíchov. Tie budú skúmať príslušníci odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Policajného zboru.

Na toku rieky Slatina pri obci Vígľaš v Detvianskom okrese hromadne uhynuli ryby. V nedeľu to potvrdil hovorca Slovenskej inšpekcie životného prostredia Dávid Vido. 

Uviedol, že inšpekcia bezprostredne po nahlásení udalosti urobila obhliadku miesta a zároveň operatívne merania základných ukazovateľov kvality vôd.

"Taktiež odobrali vzorky povrchových vôd na viacerých miestach, ktoré by mohli byť potenciálnym zdrojom znečistenia," spresnil s tým, že to bolo pre vykonanie podrobnejších akreditovaných rozborov. 

Ako dodal, odhaleniu príčin znečistenia rieky Slatina zároveň pomôžu výsledky analýz uhynutých živočíchov. Tie budú podľa hovorcu skúmať príslušníci odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Policajného zboru. "V tejto chvíli pracujeme s viacerými verziami príčin tohto úhynu," dodal Vido. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 07:31